Στο διαχρονικό αίτημα για ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Iατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανταποκρίθηκε θετικά λέγοντας “είμαι πρόθυμος να ενώσω τη φωνή μου μαζί με τη φωνή των συναδέλφων και των δημοτικών αρχόντων καθώς και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της περιοχής έτσι ώστε η πολιτεία να ξαναδεί το θέμα αυτό – της ανέγερσης νέου νοσοκομείου – με ρεαλισμό”. Ο κ. Εξαδάκτυλος που βρέθηκε στην Πρέβεζα το Σάββατο, μετά από πρόκληση του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου παραχώρησε συνέντευξη τύπου πλαισιωμένος από τον πρόεδρο κ. Θωμά Δήμα τον και γενικό γραμματέα κ. Δημήτρη Σουμαλεύρη. Εισαγωγικά ο κ. Δήμας ανέφερε ότι η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου, ικανού ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού και των επισκεπτών, αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων αλλά και των κατοίκων της περιοχής και βέβαια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Ο κ. Εξαδάκτυλος στάθηκε ιδιαίτερα στην παραγωγικότητα του νοσοκομείου σημειώνοντας ότι οι 900 επεμβάσεις που γίνονται το χρόνο (παραγωγικότητα αυξημένη ακόμη και σε σχέση με νοσοκομεία μεγάλων πόλεων) θα ήταν μια πολύτιμη γνώση για τους ειδικευόμενους που μπορούν να κάνουν την εκπαίδευσή τους. Τόνισε ότι υπάρχουν δύο προβλήματα, με κυριότερο εκείνο των υποδομών αλλά και της έλλειψης του ιατρικού εξοπλισμού ο οποίος είναι πεπαλαιωμένος. Το δεύτερο, όπως είπε, είναι η έλλειψη προσωπικού. Όσον αφορά την ανέγερση νέου νοσοκομείου σημείωσε ότι ο χώρος που έχει διατεθεί από τη δημοτική αρχή είναι ιδανικός αφού είναι ένα σημείο πάνω σε οδικούς κόμβους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι απαγορευτικό το γεγονός ότι υπάρχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο στην κοντινή Λευκάδα γιατί, όπως εξήγησε, οι πληθυσμοί που εξυπηρετούνται αλλά και η ικανότητα ενός νοσοκομείου να προσελκύσει το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό για να λειτουργήσει είναι σίγουρα διαφορετική. Nωρίτερα το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Iατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος συνοδευόμενος από το Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Θωμά Δήμα και τον Γραμματέα κ. Δημήτρη Σουμαλεύρη πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου είχε μια σύντομη συνάντηση με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο Πανελλήνιου Iατρικού Συλλόγου στην πόλη μας τόνισε την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα , αναφέροντας όλες τις μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει για το θέμα . «Είναι η ώρα η Πρέβεζα να αποκτήσει ένα νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο για αυτό τον λόγο τόσο ο Δήμος όσοι και οι υπόλοιποι φορείς του τόπου δηλώνουν έτοιμοι για αυτό» είπε ο κ. Γεωργάκος. Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα διαχείρισης της Πανδημίας στην περιοχή μας που ήταν μία από τις ελάχιστες περιοχές της Ελλάδας με πολύ χαμηλά ποσοστά.

Ο κ. Εξαδάκτυλος από την πλευρά του τόνισε ότι είναι αναγκαία η κατασκευή νέου νοσοκομείου και θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ σε ότι αφορά την πανδημία είπε ότι παρατηρούσαμε τους αριθμούς καθημερινά με την Πρέβεζα να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και για αυτό πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο, οι υγειονομικές αρχές, ο Δήμος αλλά και οι πολίτες οι οποίοι τηρούσαν τα μέτρα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Πρέβεζας και συμμετείχε σε σύσκεψη που κυριάρχησε το θέμα ανέγερσης νέου νοσοκομείου, ενώ έγινε αναφορά και στα προβλήματα που έχει το υπάρχων νοσοκομείο τόσο στις κτιριακές υποδομές όσο και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κ.α. Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημ. Σκανδάλης, οι Διευθυντές Κλινικών κ.κ. Λέκκας και Μπαΐλης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Δήμας και Σουμαλεύρης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν.Γεωργάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γ.Μπούρης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κ.α.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!