Τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και του σωματείου Special Olympic Hellas επισημοποίησε η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές για την υλοποίηση Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Το απόγευμα της Τρίτης, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, συνυπέγραψε με τον πρόεδρο των Special Olympic Hellas, Πρέσβυ ε.τ., κ. Διονύσιο Κοδέλλα, το εν λόγω Σύμφωνο.

Τα Ιωάννινα έχουν επιλεγεί ως μία από 21 τις πόλεις – στόχους για την υλοποίηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Hellas στα Ιωάννινα, με την υλοποίηση προπονητικών προγραμμάτων σε διάφορα αθλήματα και την παροχή ευκαιριών για συμμετοχή σε αγώνες και σε αθλητικές δράσεις τοπικής, πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας, στα άτομα με νοητική αναπηρία που κατοικούν στην περιοχή. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ενεργοποίησης, εξέλιξης και ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην τοπική κοινωνία, με αποδοχή και ενσυναίσθηση.

Εξάλλου, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων προσβλέπει σε μια πόλη ανοιχτή, σε υποδομές και αθλητικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, εξαιρετικής σημασίας είναι η δημιουργία δικτύου ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην περιοχή, καθώς και η παροχή ενεργούς υποστήριξης στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο κ. Κοδέλλας και οι συνεργάτες που βρέθηκαν στα Ιωάννινα, δώρισαν στον Δήμαρχο Ιωαννίνων και τον εντεταλμένο Σύμβουλο αθλητισμού Νίκο Τσόλη συλλεκτικές μπλούζες εθελοντισμού.

 

Τα Προγράμματα των Special Olympics Hellas

Τα Special Olympics Hellas, που ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, εδώ και 33 χρόνια συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα για την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία, μέσα από πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Προγράμματα τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής. 

Σε αυτά τα προγράμματα ανήκει και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το οποίο έχει 3ετή διάρκεια και στοχεύει στην επέκταση των προπονητικών προγραμμάτων και των αγωνιστικών δυνατοτήτων και στην ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία σε 21 επιπλέον πόλεις της Ελλάδας, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος τα Special Olympics Hellas έχουν ήδη ιδρύσει προπονητικά προγράμματα στην Άρτα, στην Καλαμάτα, στην Κάλυμνο, στην Καστοριά, στην Κω, στη Λευκάδα, στη Σκιάθο, στη Σύρο και στα Τρίκαλα. 

Τώρα και στα Ιωάννινα και το ταξίδι συνεχίζεται!

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!