Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου χαιρετίζει την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου για τους 200 νοσοκομειακούς γιατρούς που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, για το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2018 και Αυγούστου του 2021, για τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών για εξετάσεις των ασθενών που προσέρχονταν στο ΤΕΠ. Δικαιώθηκαν για μια υπόθεση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων πανελλαδικά.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου αναφέρει ότι στο έκτακτο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/02/2025, αποφασίστηκε να διερευνήσει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον όσων, πιθανώς με δόλο, οδήγησαν τους συγκεκριμένους ιατρούς σε αυτή την περιπέτεια.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, η ΕΙΝΗ επιτίθεται στον διοικητή των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων Σπύρο Δερδεμέζη θεωρώντας τον ώς ένα από τα κεντρικά πρόσωπα αυτής της περιπέτειας. Ο κ. Δερδεμέζης ανέλαβε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε η 6η Υ.Π.Ε, στο πόρισμα του πήρε ως δεδομένο ότι υπήρχε η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, χωρίς αυτή η δυνατότητα να υπάρχει καθόλου.

“Το ότι δεν έδρασε μόνος του αποδεικνύεται από το αδιανόητο και εξοργιστικό γεγονός  ότι εδώ και 1 χρόνο, Υπουργείο Υγείας και  6η ΥΠΕ που παρήγγειλε την ΕΔΕ, ΠΟΤΕ δεν πήραν θέση για τις άδικες διώξεις, παρόλο που τους ζητήθηκε ποικιλοτρόπως. Άφησαν να ξετυλιχτεί το δόλιο σχέδιο μεταφοράς της κρατικής ευθύνης για την έλλειψη δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στους 200 γιατρούς-σταθμάρχες του νοσοκομείου” σχολιάζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΙΝΗ.

Υπενθυμίζει δε στην ίδια ανακοίνωση ότι ο νυν και υποψήφιος Διοικητής κ. Δερδεμέζης στο πόρισμά του:

  • “επέρριψε ευθύνες για τη μη εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την απώλεια εσόδων από τον ΕΟΠΥΥ, σε όλους τους ιατρούς και στην τότε Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας.
  • παρέβλεψε το ότι όσοι διετέλεσαν Διοικητές στο εξεταζόμενο διάστημα αλλά και η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας δήλωσαν ενόρκως  στις καταθέσεις τους ότι δεν είχαν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης  παραπεμπτικών στο ΤΕΠ.
  • παρέβλεψε το ότι οι πορισματικές εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας και της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας αποτύπωναν τις ελλείψεις που καθιστούσαν ανεφάρμοστη την ηλεκτρονική συνταγογράφηση,
  • παρέβλεψε τις καταθέσεις όλων των Ιατρών”. 

Με την μεθόδευση αυτή, μια υπόθεση που αρχικά μπήκε στο Αρχείο από την Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών «ξαναβγήκε από το συρτάρι» από την Αντισεισαγγελέα Εφετών, για να συρθούν σε μια ατιμωτική κατά την ΕΙΝΗ δίκη, 200 μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!