Ανοίγει αύριο, Κυριακή (18/9), στο Ρατσίτσε της Τσεχίας, η «αυλαία» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας ανδρών και γυναικών με τη συμμετοχή 900 αθλητών κι αθλητριών από 65 χώρες. Στην τελευταία μεγάλη αγωνιστική διοργάνωση της σεζόν που θα διαρκέσει για μία εβδομάδα μετέχουν και έξι ελληνικά πληρώματα από τα οποία τα τέσσερα ρίχνονται στη «μάχη» αύριο, κατά την πρώτη ημέρα δηλαδή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πρώτος, από τις 10:30 έως τις 11:20, στο σκιφ, θα αγωνιστεί ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Θα ακολουθήσει από τις 12:01 έως 12:29 ο προκριματικός του σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών με τον «χρυσό» πρωταθλητή Ευρώπης Αντώνη Παπακωνσταντίνου να αγωνίζεται στον προκριματικό, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών από τις 12:45 έως τις 13:13 θα πάρει μέρος η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζωή Φίτσιου.

Τελευταία συμμετοχή για τη Δευτέρα (19/9) αυτή του διπλού σκιφ ανδρών και των 5ων πρωταθλητών Ευρώπης Γιάννη Καλανδαρίδη-Θανάση Παλαιοπάνου, οι οποίοι θα αγωνιστούν μεταξύ 14:23 με 14:51.

Το διπλό των γυναικών με τις Φράγκου-Νάτσιουλα και το διπλό ελαφρύ των κοριτσιών με τις Κοντού Αναστασιάδου θα ξεκινήσουν στα προκριματικά της Δευτέρας (19/9).

Πέρυσι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που είχε προγραμματιστεί στη Σανγκάη ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού και δεν διεξήχθη.

Οι τελικοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!