Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του παιδικού βιβλίου των εκδόσεών του, “Μπαρούτι για την Επανάσταση”, της Σοφίας Καλαντζάκου, σε εικονογράφηση Θάνου Τσίλη, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρα 19:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.
Η παράσταση πραγματεύεται την καθημερινή ζωή δυο παιδιών, του Νικόλα και της Βιολέτας, στη Δημητσάνα των προεπαναστατικών χρόνων. Ποιες προσπάθειες έκαναν να μορφωθούν, να εργαστούν, αλλά και να “ανακαλύψουν” τον κόσμο μακριά από τον τόπο τους; Πώς συμμετείχαν στις προετοιμασίες που οδήγησαν στην πυροδότηση της Επανάστασης του ’21; Τι συνέβαινε παράλληλα τα Ιωάννινα και πώς αγωνίζονταν οι άνθρωποι εκεί για μια ελεύθερη πατρίδα;
Το βιβλίο, που εκδόθηκε στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, έχει αφετηρία τον ιστορικό ρόλο της Δημητσάνας κατά τα προεπαναστατικά χρόνια και κατά την Επανάσταση του ’21, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σημασία της υδροκίνησης για τη λειτουργία μπαρουτόμυλων και την παραγωγή μπαρουτιού.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ζωής Ξανθοπούλου, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.
Συμμετέχουν: Nατάσα Αγγελοπούλου, Γιώργος Βενάρδος, Μαρία Δασκαλάκη, Νίκος Καλαντζής, Μάγια Κίτσου, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Κατερίνα Στεφάνου.
Η παράσταση οργανώνεται με αφορμή την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης “Το Σβηστό Μανουάλι -Εικόνες για έναν Κόσμο που Περιμένει” της Ηρώς Νικοπούλου (11/9/2023).

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!