Με στόχο την καλύτερη κατανόηση της στάσης του γενικού πληθυσμού έναντι της απειλής του Covid-19, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διεξάγει έρευνα σε συνεργασία με την Ιατρική Φροντίδα Ιωαννίνων, στα πλαίσια της Μελέτης Υγείας Ηπείρου.

Μέσω της έρευνας θα αξιολογηθούν οι γνώσεις, απόψεις και στάσεις των πολιτών σε θέματα που άπτονται της πανδημίας του νέου κορονοϊού και γενικότερα θέματα εμβολιασμών.

«Δεδομένου ότι στην… κρίσιμη αυτή περίοδο η συζήτηση για τον κορωνοϊό έχει αναδειχθεί σε πρωταρχικό ζήτημα της δημόσιας σφαίρας με καθοριστική για την ενημέρωση των πολιτών τη συμβολή διαφόρων πηγών πληροφόρησης, η έρευνα επικεντρώνεται επίσης στην αξιολόγηση του κοινού απέναντι στις παραπάνω πηγές.
Στην έρευνα οι πολίτες καλούνται, μεταξύ άλλων, να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως εάν πιστεύουν στην ύπαρξη του κορωνοϊού, εάν ακολουθούν τα μέτρα κοινωνικής πρόληψης/προστασίας ενάντια στην εξάπλωσή του, εάν θα εμβολιαστούν όταν θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο, ποια είναι η γενικότερη στάση τους έναντι των εμβολιαστικών προγραμμάτων κ.α.
Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εξαιρετικά σημαντική για την επαρκή αξιολόγηση των πληθυσμιακών τάσεων και των πιθανών μελλοντικών επιπτώσεών τους στην υγεία του πληθυσμού.
Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι απλή, ανώνυμη και δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας βρίσκεται στο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfK0Q8DDYDUbF-urD4Y2h7b9HBOMbUEDGaUhQD4xCgnGNQdAw/viewform

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!