Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης έγινε η παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, από τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα, αρχικά ο κ. Κικίλιας έκανε αναφορά στα νέα στοιχεία που έδωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο» με 633 νέα κρούσματα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Υγείας: «Σε Ημαθία, Μαγνησία, Λάρισα πιεζόμαστε και έχουμε σημαντικό αριθμό κρουσμάτων. Το σύστημα Υγείας πιέζεται παντού, αλλά… αντέχει. Είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν», ενώ όπως είπε:

«Τον χειμώνα που έρχεται, η Ελλάδα δεν θα σωθεί από μεγάλα λόγια αλλά από πράξεις». 

 Ο κ. Κικίλιας «σύστησε» ξανά τον ΕΟΔΥ, σημειώνοντας πως σκοπός είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ. Όπως υπενθύμισε, επανασυστήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, ως φυσική συνέχεια του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Επανασχεδιάστηκε, στελεχώθηκε και δομήθηκε με νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στη συνείδηση των πολιτών».

Μετά την παρουσίαση του υπουργού Υγείας, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος όπως είπε στον ΕΟΔΥ το τελευταίο χρόνο «έχουμε τριπλασιάσει το δυναμικό προσωπικό».

Τόνισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις 1.000 εργαζομένων και θα προχωρήσει η ενίσχυση 200 ακόμη τις επόμενες ημέρες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο ΕΟΔΥ θα συμβάλλει και στον εμβολιασμό. Μέχρι να εμβολιαστεί όμως ο μεγαλύτερος αριθμός των πολιτών, οι επόμενες μήνες θα είναι δύσκολοι και όλοι πρέπει να δείξουμε ετοιμότητα», τόνισε.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!