Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Βίβιαν Λουνέλα, δεν επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.Ο υπουργός είχε δηλώσει ότι στο τέλος του έτους αναμένονται στην Ελλάδα χιλιάδες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Δεν έχει ακόμα καθοριστεί η ημερομηνία για τη διάθεση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, επισήμανε η εκπρόσωπος της…
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Λουνέλα, «αδειάζοντας» τον Βασίλη Κικίλια.
Η Βίβιαν Λουνέλα δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία».
Η εκπρόσωπος τόνισε ότι η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρίες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα Κράτη Μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία με την εταιρεία AstraZeneca , ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.
«Αυτό, όμως», είπε η εκπρόσωπος, «είναι μία εργασία εν εξελίξει καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών» και παρέπεμψε σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.
«Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε, όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες», υπογράμμισε.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!