Ακόμη να παραδοθεί η παράκαμψη της Άρτας…

Τη στιγμή που πολλοί Ηπειρώτες αναμένουν πρόοδο στα έργα κατασκευής της Ιόνιας Οδού και του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65, φαίνεται πως το μόνο που ζητούν οι εταιρίες, οι οποίες κατασκευάζουν οδικά έργα και η Κυβέρνηση είναι χρήματα από τους οδηγούς!Έτσι, για να εκτελεστούν έργα στην Ιόνια Οδό, φαίνεται πως το τίμημα θα πληρώσουν οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Ήδη εκεί τα διόδια αυξήθηκαν σημαντικά, όμως τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, αφού τα έργα της Ιόνιας δεν προχωρούν, είναι μεγάλα.Σημαντική καθυστέρηση έχει παρατηρηθεί στην παράδοση της παράκαμψης της Άρτας, αν και θα έπρεπε να είχε ήδη δοθεί σε χρήση εδώ και εβδομάδες. Το έργο προσφέρει ασφάλεια στη μετακίνηση, ενώ μειώνει σημαντικά το χρόνο του ταξιδιού από και προς την Αθήνα, ακόμη όμως οι υπεύθυνοι δεν το δίνουν στην κυκλοφορία, ενώ όπως έχουν δηλώσει στο παρελθόν, είναι έτοιμο.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Παράλληλα, πολλές φορές έχει γίνει λόγος για τους δρόμους- καρμανιόλες που πρέπει κάποιος να περάσει από και προς την Ήπειρο. Η Κορίνθου – Πατρών, αλλά και η Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων δεν δίνουν ασφάλεια στους οδηγούς, ενώ πολύ συχνά είναι τα τροχαία, που κοστίζουν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες. «Αυξάνονται τα διόδια, αλλά όχι και η ασφάλεια, που είναι το πιο σημαντικό. Από τη μια το κράτος απαιτεί να πληρώσουμε τους δρόμους, από την άλλη δεν βλέπουμε να παραδίδονται νέα κομμάτια και να πιάνουν τόπο τα λεφτά μας» λένε οδηγοί.

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Οι νέες αυξήσεις των διοδίων αφορούν την τιμαριθμική προσαρμογή, που εφαρμόζεται με βάση τις συμβάσεις παραχώρησης στις αρχές κάθε χρόνου. Έτσι, τα διόδια σε πολλές περιοχές από Αθήνα έως και Θεσσαλονίκη αυξάνονται, ώστε να εξασφαλιστούν πόροι για την Ιόνια Οδό, που θα συνδέσει το Αντίρριο με τα Γιάννενα.Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές αντιδρούν έντονα και ήδη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, ενώ καταφέρονται και εναντίον της εταιρίας «Νέα Οδός», που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό.Για τα ΙΧ στα διόδια των Αφιδνών αναπροσαρμόζονται στα 2,05 ευρώ από 1,90 ευρώ, ενώ για τα μεγάλα φορτηγά στα 7,25 ευρώ από 6,80 ευρώ. Κατά 0,05 λεπτά αυξάνονται τα διόδια για τα ΙΧ σε Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Οινόφυτα και στα πλευρικά διόδια Θήβας, ενώ μεγαλύτερες είναι οι αυξήσεις στα μετωπικά διόδια Θήβας και στα μετωπικά Τραγάνας (από 2,25 σε 2,40 ευρώ).Αναπροσαρμοσμένη είναι η χρέωση για τα δίκυκλα σε 1,10 από 1 ευρώ και τα ΙΧ σε 1,55 από 1,50 ευρώ στον σταθμό της Αγίας Τριάδας στη Λαμία. Για τα λεωφορεία και τα μεσαία φορτηγά τα διόδια διαμορφώνονται σε 3,95 ευρώ (από 3,75), ενώ για τα μεγάλα φορτηγά από τα 5,25 ευρώ στα 5,55 ευρώ.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!