Τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή θα γίνεται πλέον η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Η απόφαση λήφθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς πλέον φαίνεται η επιδημία να έχει …
περιοριστεί σημαντικά. Έτσι σχεδόν μέρα παρά μέρα θα υπάρχει live ενημέρωση όπως γίνεται σήμερα, και τις υπόλοιπες μέρες θα υπάρχει πιθανότατα γραπτή όπου θα καταγράφονται τα αριθμητικά μόνο στοιχεία της πορείας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή φαίνεται να στηρίζεται στη λογική ότι πλέον τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν περιοριστεί πολύ και δεν χρειάζεται καθημερινή λεπτομερής ανάλυση αυτών. την ίδια στιγμή θα υπάρχει τακτικότητα στην ενημέρωση ώστε να υπενθυμίζεται ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση διότι ο ιός κυκλοφορεί και θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφάλειας.

Το ζήτημα βέβαια που προκύπτει είναι σχετικά με τα ερωτήματα που θα μπορούν οι δημοσιογράφοι να θέτουν προς τους κκ Τσιόδρα και Χαρδαλια καθώς σήμερα μόνο 5-6 ερωτήσεις υποβάλλονταν καθημερινά και αναλογούσε μία ερώτηση για κάθε μέσο-δημοσιογράφο την εβδομάδα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!