“Προς την Πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου

ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ
 Σχετικά με τη συνεδρίαση του Υ/Σ .και την ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
 Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει κανονικά ,δια ζώσης η συνεδρίαση του Υ/Σ.

Η αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου είναι αρκετά μεγάλη για να συνεδριάσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα . Εκεί έγινε και η συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου με τον γενικό Γραμματέα του Δήμου (7 άτομα )και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα .

Ως γνωστόν , άνοιξαν και τα …
σχολεία

Το θέμα της συνεδρίασης είναι σοβαρό ,χρειάζεται διαλογική συζήτηση .(“Διά Περιφοράς”) δεν μπορεί να γίνει και ίσως υπάρξουν προβλήματα νομιμότητας .

 Χρήστος Μεντής 
 Εκλεγμένος Μέλος του Υ /Σ 
” Ποιος βοηθάει ποιόν

Συνάδελφοι:
Το Υ/Σ συνεδρίασε δια περιφοράς, ακλουθώντας την τακτική του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ Σοβαρά θέματα όπως (– “Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου”.
-Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) Δήμου Ιωαννιτών – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ) χρειάζεται, να γίνουν σε τακτικές συνεδριάσεις, για να υπάρχει η δυνατότητα για ερωτήσεις, διαλογική συζήτηση και να αποφασίσουμε . Για τους ΟΕΥ, παλαιότερο κάναμε ολόκληρες συζητήσεις Δ.Σ και εργαζόμενοι, κάναμε και προσφυγές .Το συγκεκριμένο θέμα προσδιορίζει την κατεύθυνση που θα έχουν οι υπηρεσίες ,τον έλεγχο τους και που θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή με τον νέο ΟΕΥ που ετοιμάζει.
 Το Δ.Σ.του συλλόγου, με το ζόρι συνεδρίασε 2 φορές, μετά από αίτημα της παράταξής (ΕΝΟΤΗΤΑ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Ζητήσαμε να συνεδριάσουμε κανονικά στο εργοτάξιο που ο χώρος είναι επαρκής για να μην υπάρξει συνωστισμός Μας απάντησαν λόγω κορονοΪού δεν γίνεται δια ζώσης Δ.Σ. Ενώ με τον γενικό γραμματέα του Δήμου, έκλεισαν και έγινε συνάντηση(7 άτομα) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου !

Ζητήσαμε την συνεδρίαση γιατί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους χώρους εργασίας. Στην καθαριότητα έχουν φύγει με άδεια ιδικού σκοπού 38 εργάτες, 6 οδηγοί, 3 χειριστές και ο Δήμος δεν προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό όπως οφείλει. Ζητήσαμε το Δ.Σ. να προχωρήσουμε σε στάση εργασίας ,οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι. Η κατάσταση είναι τραγική, δεν φτάνουν τα πληρώματα και ο Δήμος έχει γεμίσει σκουπίδια , από απορρίμματα ,από ανακύκλωση, από ογκώδη αντικείμενα . Αποφάσισαν (η πλειοψηφία) ότι, δεν είναι εφικτό να γίνει στάση εργασίας !!!
Ενόψει της 1 ΜΑΗ το ΕΚΙ μίλησε σε 40 εργαζόμενους στο εργοτάξιο και ζήτησε αγώνες. Μια σειρά από κλάδους εργαζομένων κινητοποιούνται, το ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποιήσεις , η λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή γιατί κάνει δημοτικά συμβούλια διά περιφοράς και η ΔΑΣ ΟΤΑ στα Γιάννενα…μας τη λέει κιόλας , αυτά τα κάνουμε-λέει- για να τους υπονομεύουμε!. Είχε άδικο συνάδελφος από άλλη παράταξη όταν τους είπε στο Δ.Σ. ότι τείνουν να γίνουν οι ποιο εργοδοτική συνδικαλιστές ;

Είναι σίγουρο ότι η Δημοτική Αρχή, θα ξανάεπιχειρήσει ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, όπως έκανε με την ιδιωτικοποίηση των πλύσεων κάδων, του ηλεκτροφωτισμού . Ο Σύλλογος θα τα αντιμετωπίσει με τηλεδιάσκεψη ; ή με ανακοινώσεις του τύπου ΄΄ να είναι οι εργαζόμενοι σε επαγρύπνηση’’; Όπως γράψανε σε πρόσφατη ανακοίνωση

Μετά τα ‘’έτσι λέει ο αστικός νόμος ‘’ που μας έλεγαν κάθε λίγο και λιγάκι , τώρα έχουμε αναβάθμιση, άλλο επίπεδο.

Τέτοια Δ.Σ. είναι βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας. Δημοτικών Αρχών και κυβέρνησης

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του .

ΥΣ. Ακούγεται –α πα πα δεν το πιστεύω- ότι η πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου πήρε τηλέφωνο τον εκλεγμένο μέλος Αορίστου Χρόνου του Υ.Σ. για να γίνει δια περιφοράς η συνεδρίαση. καλό είναι να το διαψεύσει.


 ΜΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Εκλεγμένο μέλος του Υ/Σ/ και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου , με την »ΕΝΟΤΗΤΑ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!