Δεν είναι τυχαίος ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που προσέλκυσε ο Νομός Ιωαννίνων μέσα στις γιορτές.
Οι φυσικές ομορφιές της περιοχής μας και οι υποδομές που διαθέτει όσον αφορά στον χειμερινό τουρισμό την κάνουν να ξεχωρίζει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με αποτέλεσμα ορεινά μας χωριά όπως το Μέτσοβο να ανταγωνίζονται στα ίσα δημοφιλή θέρετρα της Ελβετίας, της Αυστρίας και της Ιταλίας!
Κάπως έτσι, σε έρευνα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης…
ξενοδοχειακών τιμών «www.trivago.gr» που παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς οι οποίοι είναι ιδανικοί για σκι, το γραφικό Μέτσοβο συγκαταλέγεται μέσα στην πρώτη δεκάδα, ενώ υψηλή θέση κατέχουν και τα Γιάννενα, ως πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά σε αρκετά χιονοδρομικά κέντρα.


Στην πρώτη δεκάδα
Το Μέτσοβο τοποθετείται στην έκτη θέση του καταλόγου της «trivago» με τους 50 κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς που ενδείκνυνται για σκι διεθνώς. Έχει μέση βαθμολογία 89,23 και είναι η πρώτη ελληνική πόλη που κάνει την εμφάνισή της σ’ αυτόν! Η κατάταξη δεν είναι τυχαία, καθώς στην περιοχή του Μετσόβου λειτουργούν δύο μεγάλα Χιονοδρομικά Κέντρα, ένα στον Προφήτη Ηλία που πρόσφατα εξοπλίστηκε και με «κανόνια» ρίψης τεχνητής χιόνωσης και εκείνο του Ανήλιου.
Πέραν του Μετσόβου, άλλοι τρεις ελληνικοί προορισμοί συγκαταλέγονται στη σχετική λίστα. Πρόκειται για την Καστοριά που αποτελεί τη δεύτερη ελληνική πόλη της κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 29η θέση, με ποσοστό δημοτικότητας 85,75. Ελάχιστα πιο χαμηλά, στην 31η θέση βρίσκονται τα Γιάννενα και στην 32η θέση ακολουθεί η πόλη της Έδεσσας.


Oι πρώτοι προορισμοί
ην πλειοψηφία των θέσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν καταλάβει αυστριακοί και ελβετικοί προορισμοί. Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η αυστριακή πόλη Tux-Hintertux με ποσοστό δημοτικότητας 91,16, ακολουθούμενη από την πόλη Samnaun Dorf της Ελβετίας, με 90,56. Η τρίτη θέση ανήκει στις Η.Π.Α. με το Beaver Creek που έχει βαθμολογία 90,13. Η τέταρτη και η πέμπτη θέση ανήκουν στο ιταλικό St.Urlich και στην αυστριακή πόλη Wagrain, αντίστοιχα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣΚοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!