Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, που είδαν το φως της Δημοσιότητας, λειτουργούν σε όλη τη χώρα συνολικά 1.177 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 914 είναι κατειλημμένες και 263 κενές (ποσοστό 22%).

Οι συνολικές κλίνες που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 είναι 5.629. Οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σήμερα είναι 3.527 (συνολικά ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θάλαμοι αρνητικής πίεσης και …απλές κλίνες)

Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 588. Από αυτές, 463 είναι κατειλημμένες και 125 κενές (ποσοστό 21%).

Στην 6η υγειονομική περιφέρεια (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) υπάρχουν 47 κλίνες ΜΕΘ – CΟVID, εκ των οποίων 25 κατειλημμένες και 22 κενές (ποσοστό 47%) και είναι κατειλημμένες 233 κλίνες από τις 578 διαθέσιμες για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό. 

 Πάντως, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο εξακολουθεί να δουλεύει στο «κόκκινο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1. 
 Οι μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχουν πληρότητα άνω του 70%, ενώ σχεδόν γεμάτη είναι η ΜΕΘ – COVID του νοσηλευτικού ιδρύματος. Όπως ανέφερε, στις Μονάδες Λοιμωδών αντιμετωπίστηκαν ασθενείς από 23 μέχρι και 97 ετών ενώ το διάστημα αυτό υπάρχουν αρκετοί στην ηλικία των 30 ετών.

Ο κ. Μηλιώνης χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας τη συνεισφορά που υπήρξε από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ηπείρου, ενώ σημείωσε ότι καταγράφεται σταθερότητα το τελευταίο 15ήμερο και εξέφρασε την ελπίδα τις αμέσως επόμενες ημέρες να υπάρξει μείωση.

ert.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!