«Το ΒΗΜΑ» είναι από την έκδοση του, από τον Φεβρουάριο του 1922, απολύτως συνδεδεμένο με την εκπαίδευση. Συνδέθηκε εξ αρχής μαζί της, πρωταγωνίστησε στο κίνημα του δημοτικισμού και υπήρξε στυλοβάτης της μεγάλης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που συνεπήρε τη χώρα στα χρόνια του Βενιζέλου.
Η εφημερίδα οδεύοντας προς τη συμπλήρωση ενός αιώνα συνεχούς και αδιάλειπτης κυκλοφορίας, ανοίγει τις σελίδες της στα σχολεία της χώρας, προσφέροντας τη …δυνατότητα στους μαθητές να χτίσουν τη δική τους εφημερίδα. 

Μια πλήρη και ολοκληρωμένη εφημερίδα, τεχνικά και τυπογραφικά άρτια, με ξεχωριστό περιεχόμενο και σελιδοποίηση που θα ζήλευαν ακόμη και επαγγελματίες.

Μαζί σηκώνουμε μια «γέφυρα συνεργασίας», δίνουμε χώρο και ευκαιρία στη μαθητική γραφή, συνδέοντας την εκπαίδευση με την ενημέρωση.

Με συνεντεύξεις, έρευνες και ρεπορτάζ οι μαθητές αναδεικνύουν ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας των σχολείων και της περιοχής τους, καταθέτοντας προβληματισμούς, σκέψεις, ιδέες και αγωνίες με τη φλόγα και τον ενθουσιασμό της νιότης τους.Πρώτος σταθμός οι μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων 

Η σχέση που επιχειρούμε να διαμορφώσουμε με τα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας ξεκινά από την πόλη των Ιωαννίνων. Η Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων και οι μαθητές της ανέλαβαν την σύνταξη της πρώτης μαθητικής εφημερίδας αυτού του εκδοτικού εγχειρήματος, δράση που έρχεται ένα χρόνο ακριβώς μετά την μεγάλη και επιτυχημένη εκδήλωση των εφημερίδων «

ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» στα Ιωάννινα με τίτλο: «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο προεπαναστατικός διαφωτισμός και ο Ηπειρωτικός Ευεργετισμός». 
 Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε πέρυσι, επιβεβαιώνοντας ότι εκείνη η εκδήλωση δεν συνιστούσε μια «ευκαιριακή επίσκεψη» στον Νομό, παρά ήταν η αρχή μιας προσπάθειας επανασύνδεσης των εφημερίδων μας, του Βήματος και των Νέων με τις τοπικές κοινωνίες, με τα προβλήματα και τα επιτεύγματα της ηπειρώτικης γης, αλλά και κάθε περιφέρειας της χώρας. Την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, κάνουμε το πρώτο βήμα, βάζοντας στο τιμόνι τους μαθητές της ιστορικής Ζωσιμαίας σχολής.

Η εφημερίδα είναι των μαθητών, εμείς, «ΤΟ ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ», αναλάβαμε την ευθύνη και την υποχρέωση της επιμέλειας και της εκτύπωσης. Η μαθητική εφημερίδα της Ζωσιμαίας θα συμπεριληφθεί ως ένθετο στο κύριο σώμα της εφημερίδας και θα κυκλοφορήσει πανελλαδικά, αναδεικνύοντας την σε ολόκληρη τη χώρα. 

Επόμενος σταθμός το Καστελλόριζο 
 Δεύτερος σταθμός θα είναι το Καστελλόριζο. Οι μαθητές του ακριτικού νησιού θα έχουν την ευκαιρία να στήσουν και αυτοί τη δική τους εφημερίδα. Με την υπόσχεση ότι το ξεχωριστό εκδοτικό ταξίδι να καλύψει όλη την επικράτεια.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!