Σε σχέση με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας αναφορικά με την προμελέτη για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, η Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Αρτινό λαό, θέτει υπόψιν του τα εξής σημεία:
 1. Αποκαλύπτεται αδιαμφισβήτητα ότι τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν…
καθυστερήσεις στην ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ.
 2. Το 2012 με ΦΕΚ παρεχωρήθη το ΞΕΝΙΑ στο Δήμο Αρταίων και το 2014 μεταγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο, οπότε και η κυριότητα του ΞΕΝΙΑ πέρασε στον Δήμο.
 3. Η παρούσα Δημοτική Αρχή, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και το αίτημα των πολιτών για επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείου, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να υλοποιηθεί αυτό το αίτημα. Το έκανε και όταν αρνήθηκε το 2015 να γίνει το ΞΕΝΙΑ πολυχώρος πολιτισμού, όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας αναγνωρίζει, χωρίς να δοθεί καν η μάχη για ξενοδοχείο. Το έκανε και τα επόμενα χρόνια το 2016, με απόφαση Δημοτικού Συμβούλιο να γίνει το ΞΕΝΙΑ ξενοδοχείο, προστρέχοντας σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για να ανατραπεί η απόφαση του ΚΑΣ. Μία προσπάθεια, που δεν βρήκε την ανάλογη πολιτική στήριξη, προκειμένου το ΚΑΣ και το Υπουργείο Πολιτισμού, να αλλάξουν την απόφασή τους.
Αυτά αναφορικά με το παρελθόν. Όσον αφορά, το παρόν σημειώνονται τα εξής:
 1. Η πρόταση για δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού και αναψυχής, είναι η μόνη βιώσιμη αυτή την στιγμή, προκειμένου το ερείπιο του ΞΕΝΙΑ να αποκτήσει ξανά ζωή.
 2. Η προμελέτη έχει τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση, ως προς το αντικείμενο της και όχι ως προς την σκοπιμότητα να γίνει το έργο ή όχι.
 3. Άλλοι είναι εκείνοι που επιθυμούν να τεθεί το ζήτημα σε δημοψήφισμα. Μια ματιά στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, δείχνουν ποιοι επιθυμούν δημοψήφισμα.
 Σε κάθε περίπτωση, αυτή η Δημοτική Αρχή, με αίσθημα ευθύνης αλλά και αγωνίας για την πρόοδο αυτού του τόπου, περιμένει προτάσεις και σκέψεις να κατατεθούν στην πλατφόρμα Δημόσιας Διαβούλευσης που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου. Οι σκιαμαχίες με το παρελθόν έχουν τελειώσει. Τώρα είναι η ώρα να κερδίσουμε το μέλλον. Και το μέλλον απαιτεί έργα και όχι λόγια.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!