Τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας κ. Μανιάτη, να προωθήσει άμεσα το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων, κάλεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, μιλώντας στη αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση για το Εθνικό Κτηματολόγιο.Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων, είναι πιο ώριμο από τα αντίστοιχα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα οποία προτίθεται το Υπουργείο να καταθέσει σύντομα στη Βουλή. «Επιπλέον -πρόσθεσε- θεσμοθετείται με ΠΔ, το οποίο είναι έτοιμο, δεν χρειάζεται ούτε καν νομοτεχνικές βελτιώσεις και καλώ τον Υπουργό να το προωθήσει αμέσως».

Για το Κτηματολόγιο
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η επισήμανση του κ. Καλογιάννη, για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Κτηματολογίου: «Θα πρέπει πάση θυσία οι συνάδελφοι μηχανικοί, οι οποίοι διεκδικούν – μέσω διαγωνισμών – την ανάληψη εκπόνησης κτηματολογικών μελετών, να σταματήσουν τη διαδικασία των ενστάσεων ο ένας εναντίον του άλλου. Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει τίποτα σε αυτή τη
χώρα, με αυτή την τακτική. Δεν είναι δυνατόν να εκκρεμούν αναθέσεις μελετών, οι οποίες προκηρύχτηκαν το 2008, λόγω συνεχών ενστάσεων!».Τέλος ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάθεσης των μελετών κτηματολογίου όχι μόνο για το υπόλοιπο του νομού Ιωαννίνων αλλά και για ολόκληρη τη Ήπειρο.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!