Εν αναμονή των αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ, οι οποίοι έχουν καταθέσει τις απόψεις τους προς την κεντρική εξουσία, με το εκλογικό σύστημα να αποτελεί, ως γνωστόν, «κόκκινη» γραμμή και για τις δυο πλευρές.
Πάντως ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο», οι μεταρρυθμίσεις μέσω του νέου «Καλλικράτη» θα…
πραγματοποιηθούν σε δυο φάσεις, με την πρώτη μάλιστα να ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα.Οι αλλαγές στον «Καλλικράτη», στο θεσμικό πλαίσιο, σημείωσε ο Υπουργός «είναι μία δουλειά την οποία την κάνουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αφορά πάρα πολλά ζητήματα, κυρίως στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, αλλά και της ίδιας της εσωτερικής λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών. Τα ζητήματα του εκλογικού συστήματος. Είναι μία δουλειά η οποία ακουμπάει και σε αρμοδιότητες και άλλων υπουργείων, γι’ αυτό θέλουμε να εμβαθύνουμε λίγο σε αυτές τις αλλαγές και να μην πιάσουμε μόνο το θέμα των τίτλων, όπως κάθε φορά γινόταν μέχρι τώρα σε αντίστοιχες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Νομίζω, λοιπόν, ότι το επόμενο διάστημα θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση πάνω σε μία πολύ συγκεκριμένη βάση».Ο Π. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε, ότι «μιλάμε για αλλαγές τις οποίες μπορούμε να τις κάνουμε και με βάση τις αντικειμενικές συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στην οικονομία, και το περιοριστικό πλαίσιο. Γι’ αυτό, αυτή η πραγματικότητα μας οδηγεί στο να μιλάμε για μία πρώτη μεταρρυθμιστική φάση, την οποία θα ακολουθήσει μία δεύτερη, προφανώς όταν και η κατάσταση στην οικονομία θα το επιτρέπει».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!