«Κάθε Κυριακή να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε»

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Γιάννης Πετράκης στα ΜΜΕ των Ιωαννίνων, μιλώντας για το μέγεθος του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα.Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός επισήμανε πως ταμείο θα κάνει στο τέλος, ρίχνοντας το βάρος στην ετοιμότητα της ομάδας σε κάθε παιχνίδι.«Καταρχήν για μένα είναι πολύ μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα. Για μένα ο ΠΑΣ είναι μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος στην Ελλάδα. Και επί ευκαιρία ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Χριστοβασίλη. Το μέγεθος μίας ομάδας το καθορίζει η δυναμική της. Και η δυναμική έχει άμεση σχέση με τον κόσμο. Νομίζω ότι η μεγάλη δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος, γιατί βοηθάει την ομάδα και τον θέλουμε καθημερινά να είναι δίπλα μας και κοντά μας στην προσπάθεια που κάνουμε για να πάει ο ΠΑΣ όσο γίνεται πιο ψηλά. Επίσης είναι χαρά που είμαι μαζί σας», ανέφερε αρχικά.Όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας. Έτσι σκεφτόμαστε. Και προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερον τρόπο για να έχουμε τη συνέχεια που θέλουμε και να είναι ανάλογη με αυτό που
έχουμε κάνει έως τώρα».
Τι ήταν αυτό που τον έκανε να αποφασίσει να αναλάβει τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Νομίζω ότι με την τοποθέτηση μου έχω απαντήσει ήδη. Ο ΠΑΣ είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος για μένα. Είναι μία πάρα πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Και νομίζω ότι οποιοσδήποτε θα ήθελε να δουλέψει σ’ αυτή την ομάδα».
Πόσους βαθμούς πρέπει να μαζέψει ο ΠΑΣ για να μην μπλέξει σε περιπέτειες με το μπαράζ και να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του: «Γενικά δεν μου αρέσει να κάνω λογαριασμούς. Για μένα αυτό που είναι σημαντικό είναι κάθε Κυριακή να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Να παίρνουμε ότι μπορούμε περισσότερο, και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο για το τι έχουμε καταφέρει και το που έχουμε φτάσει. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να κάνω προσθέσεις και αφαιρέσεις για να δω που θα πάει ο ΠΑΣ και τι θα χρειαστούμε. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαστε την Κυριακή αυτοί που πρέπει».
Αν αφού πρώτα εξασφαλιστεί η παραμονή, ο ΠΑΣ θα έχει στόχο για κάτι περισσότερο: «Αυτά όλα γίνονται μέσα από μία διαδικασία η οποία είναι ότι κάθε μέρα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κερδίζω οτιδήποτε περισσότερο και αυτό θα με βοηθήσει να φτάσω σ’ αυτό που είπατε».
Πόσο ικανοποιημένος έμεινε από αυτά που είδε για το ρόστερ της ομάδας και τις υποδομές: «Οι πληροφορίες που είχα πριν έρθω στα Γιάννινα, ότι αφορά το κλίμα και την κουλτούρα που υπάρχει στην ομάδα, ήταν πολύ ενισχυτικά προς τη θετική κατεύθυνση. Αυτό που βρήκα πραγματικά στην ομάδα όσον αφορά το κλίμα και την καλή αύρα που υπάρχει στα αποδυτήρια, είναι πολύ σημαντικό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την νοοτροπία και τη συμπεριφορά των παικτών στην καθημερινότητα. Όπως επίσης είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τον τρόπο που με δεχτήκαν όσοι είναι γύρω και κοντά στην ομάδα, που άμεσα και κάθε μέρα συνεργάζομαι μαζί τους.Ότι αφορά το επόμενο κομμάτι που είπατε για τις υποδομές και για τα τμήματα, το πώς λειτουργούν, αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη άποψη. Σαν προπονητής είναι υποχρέωση μου να προσπαθώ και να ασχολούμαι και με το κομμάτι αυτό. Όλα τα πράγματα πρέπει να τα βάλουμε σε προτεραιότητα. Μην ξεχνάτε ότι είχαμε τρία παιχνίδια μέσα σε μία βδομάδα. Δεν μπορούμε να ανακατεύουμε πολλά πράγματα μαζί. Για το κομμάτι αυτό θα έχουμε να πούμε περισσότερα πράγματα στην πορεία».
Για το ματς με τον Πανιώνιο και την επεισοδιακή ήττα που είχε από τον Άρη: «Δεν υπάρχουν στη Super League εύκολες ομάδες. Όλα τα παιχνίδια είναι στην αφετηρία πάρα πολύ δύσκολα. Ο Πανιώνιος είναι μία εξαιρετική ομάδα. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση τη στιγμή αυτή. Σεβόμαστε τον Πανιώνιο όπως σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Αυτό είναι η μία πλευρά. Η δικιά μας πλευρά λέει ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Δουλεύουμε κάθε μέρα προς σ’ αυτή την κατεύθυνση, και σεβόμενοι τον αντίπαλο, πάντα πρέπει να σεβόμαστε πρώτα αυτό που είμαστε και αυτό που κάνουμε. Περισσότερο ασχολούμαι με τη δικιά μας την ομάδα και πως θα πρέπει να είμαστε εμείς σε κάθε παιχνίδι, και κατά δεύτερο λόγο με τον αντίπαλο».
Ποίοι είναι οι απόντες από τον αγώνα της Κυριακής: «Τιμωρημένος είναι ο Γιώργος Ντάσιος και ο Βελλίδης. Δεν έχουμε κάποια άλλη τιμωρία. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά αυτή τη στιγμή κάνουν προπόνηση κανονικά».
Σε τι επικεντρώθηκε όταν ανέλαβε την ομάδα για να αλλάξει το αρνητικό κλίμα της ομάδας μετά τις συνεχόμενες ήττες του Γενάρη: «Καταρχήν πάντα υπάρχει μία αξία η οποία αναδεικνύεται. Αναφέρομαι στην αξία της ομάδας. Αυτή μπορεί για κάποιο λόγο να υποβαθμιστεί, να χαθεί στη διάρκεια ενός πρωταθλήματος. Ο καθένας από εμάς προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Αυτό νομίζω ότι είναι αυτονόητο γι’ αυτό που υπηρετεί. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι μέσα σε λίγο διάστημα μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα. Όμως πιστεύω ότι σε όλες τις παραμέτρους που αφορούν τη λειτουργία μίας ομάδας, πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις πράγματα που πιστεύεις ότι τη δεδομένη στιγμή μπορούν να βοηθήσουν και σε θέματα ψυχολογίας και σε θέματα καθαρού πλάνου του τι πρέπει να κάνουμε, και σε θέματα άμυνας και σε θέματα επίθεσης στο βαθμό που επιτρέπει το χρονικό διάστημα που είμαστε μαζί».
Για την επιστροφή του Τσάβες και αν τον υπολογίζει: «Είμαι ευχαριστημένος που επέστρεψε ο Τσάβες γιατί πρόκειται για έναν καλό παίκτη. Το πότε θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει θα μας το δείξει η καθημερινότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι σε μία μέρα ήρθε σε τοπ κατάσταση, και αυτό αφορά και όλα τα παιδιά. Θα μας δείξει ο Τσάβες πότε θα είναι έτοιμος στο βαθμό που θέλουμε και με την ετοιμότητα που πρέπει στην προσπάθεια που κάνουμε. Για μένα είναι παίκτης όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που έχω στην ομάδα».

sportsioannina.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!