Τι ανέφερε η καθηγήτρια φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων

Την εκτίμηση, ότι «η επιστημονική κοινότητα είναι κοντά στην παρασκευή αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων για την εξουδετέρωση του κορονοϊού,» διατύπωσε μέσω  της ΕΡΤ Ιωαννίνων, η καθηγήτρια φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων,Μαρία Κωνσταντή.
Η συγκεκριμένη εκτίμηση επισφραγίστηκε λίγες ώρες αργότερα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal που αναφέρει ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από… την Pfizer Inc. και την BioNTech SE αποδείχθηκε καλύτερο από το αναμενόμενο για την προστασία ανθρώπων από τον κορωνοϊό σε Covid-19 σε μια κεντρική μελέτη.

 Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ορόσημο στην κούρσα των εμβολίων που μπορούν να σταματήσουν την παγκόσμια πανδημία. Το εμβόλιο αποδείχθηκε πάνω από 90% αποτελεσματικό στα πρώτα 94 άτομα που μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό και ανέπτυξαν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα, ανέφεραν οι ερευνητικές εταιρείες. 
 Η κα Κωνσταντή «ως χρονικό ορόσημο» έθεσε, «την ερχόμενη άνοιξη,»οπότε και θα ξεκινήσει η μαζική παρασκευή εμβολίων με πρώτους αποδέκτες τους υγειονομικούς και τα άτομα των ευπαθών ομάδων. Η κα Κωνσταντή τόνισε επίσης, ότι «σε άμεση εξέλιξη είναι και ο καθορισμός αποτελεσματικών φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της νόσου.» Επισήμανε, ότι «τα εμβόλια και τα φάρμακα εκτός από αποτελεσματικά θα είναι και ασφαλή και το γεγονός, ότι ανεστάλησαν κάποιες δοκιμές λόγω παρενεργειών υποδηλώνει, ότι τόσο οι ερευνητικές ομάδες όσο και οι εποπτικές αρχές δεν κάνουν εκπτώσεις στις προδιαγραφές.« Τέλος, εκτίμησε, ότι «το καλοκαίρι του 2022 θα έχει νικηθεί ο κοροναϊός, οπότε και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.»

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!