Άκρως επιτυχημένη  η λειτουργία της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ Ιωαννίνων
Άκρως επιτυχημένη κρίνεται μέχρι στιγμής η λειτουργία της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ Ιωαννίνων. Η μονάδα που προσφέρει αποκλειστικά υπηρεσίες αιμοκάθαρσης, ξεκίνησε τη λειτουργία της εν μέσω της πανδημίας του κορωνιού τον περασμένο Απρίλιο και διαθέτει 24 ολοκαίνουρια μηχανήματα τελευταίας γενιάς NIKKISO DBB-EXA έχοντας δυνατότητα να καλύψει έως και 160 ασθενείς ενώ, εξυπηρετεί ήδη 34 μόνιμους ασθενείς κυρίως από την…

πόλη των Ιωαννίνων αλλά και από άλλους νομούς της Ηπείρου.

 Στη μονάδα εργάζονται σε μόνιμη βάση τρεις ειδικοί νεφρολόγοι, όλοι τους γνωστοί στην πόλη μας.
 

Το στελεχιακό δυναμικό 

 Πιο συγκεκριμένα, Επιστημονικός Διευθυντής είναι ο διακεκριμένος Νεφρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Κατωπόδης MD, PhD για πολλά χρόνια επ. Καθηγητής Νεφρολογίας στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προτού αναλάβει τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή της Νεφρολογικής κλινικής του Γ.Ν. Άρτας στην οποία παρέμεινε για 10 έτη. Τον κ. Κατωπόδη πλαισιώνουν η ειδική νεφρολόγος κ. Έλλη Κολιούση MD, η οποία διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο τα τελευταία χρόνια στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα και ο κ. Αναστάσιος Φούντογλου MD, ο οποίος ειδικέυτηκε στη νεφρολογία υπό τον Δρ. Αιμίλιο Ανδρίκο MD, PhD στο Γ.Ν. Χατζηκώστα. 
 Η επιστημονική ομάδα της Μονάδας Νεφροξένια, συμπληρώνεται από τη Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καρδιολόγο Δρ. Καλλιρρόη (Λορέτα) Ι. Καλαντζή MD, PhD η οποία έχει αναλάβει την πλήρη καρδιολογική παρακολούθηση των νεφροπαθών ασθενών για λογαριασμό της Νεφροξένια. 
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι όλοι οι νεφροπαθείς ασθενείς πραγματοποιούν τις συνεδρίες αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Νεφροξένια, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ενώ λόγω της πανδημίας βρίσκεται εν ισχύ νομοθεσία η οποία επιτρέπει και στους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ασθενείς να κάνουν την αιμοκάθαρση τους στην ιδιωτική μονάδα ώστε να μην αναγκάζονται να επισκέπτονται για την ανάγκη τους αυτή, το εκάστοτε εφημερεύον νοσοκομείο. 
 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος 

Όπως μας ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Νεφροξένια κ. Παντελής Κατσιφαράκης, “Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Μ.Χ.Α. Νεφροξένια Ιωαννίνων, το ενδιαφέρων των νεφροπαθών ασθενών ήταν μεγάλο. Η δραστηριοποίηση μας στην πόλη των Ιωαννίνων, οδήγησε σε δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις για τους χρονίως νεφροπαθείς που ζουν ή θέλουν να επισκεφθούν την Ήπειρο. Αφενός αποσυμφορήθηκαν τα δυο νοσοκομεία, επιτρέποντας την περαιτέρω προσήλωση των ιατρών και των νοσηλευτών τους στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη των ασθενών και όχι σε μία πρωτοβάθμια υπηρεσία όπως η αιμοκάθαρση. Αφετέρου, έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες νεφροπαθείς, να επισκεφθούν τα Ιωάννινα, κάτι το οποίο ήταν σχεδόν αδύνατο στο παρελθόν αφού δεν υπήρχε διαθεσιμότητα στα δύο νοσοκομεία για να πραγματοποιηθούν συνεδρίες αιμοκάθαρσης σε επισκέπτες. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι Γιαννιώτες νεφροπαθείς που είχαν μετοικήσει σε άλλη πόλη εξαιτίας της αδυναμίας να εξυπηρετηθούν κατά την περίοδο που εντάχθηκαν στην αιμοκάθαρση και ήδη επιστρέφουν στα Ιωάννινα.” 

 

Σημαντικές δωρεές 

 Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Κατσιφαράκης, ο όμιλος Νεφροξένια, συνεχίζοντας με αίσθημα ευθύνης να βρίσκεται δίπλα στο ΕΣΥ και τις ιατρικές πανεπιστημιακές σχολές ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημικής κρίσης, έχει ήδη υπογράψει σύμβαση δωρεάς για την «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» μέσω του Ε.Λ.Κ.Ε. (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας) του Πανεπιστημίου την ώρα που δρομολογείται μία ακόμη στοχευμένη δωρεά ενός φορητού συστήματος επεξεργασίας νερού του αμερικάνικου οίκου BAXTER για την κάλυψη των αναγκών της ειδικά διαμορφωμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού COVID, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες για την κάλυψη των νεφροπαθών ασθενών που νοσούν από COVID-19.

“Σε συνεννόηση με τη Συντονίστρια Διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι Ιωαννίνων Επ. Καθηγήτρια Δρ. Ευαγγελία Ντουνούση MD, PhD, ο όμιλος Νεφροξένια αποφάσισε την πραγματοποίηση 2 δωρεών με κοινό παρονομαστή, την επιβεβαίωση της άποψης ότι η συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, είναι αναγκαία για την εξασφάλιση ποιοτικών και ασφαλών υπηρεσιών για τους ασθενείς.

Οι δωρεές του ομίλου Νεφροξένια, είναι όχι μόνο ένδειξη της εκτίμησης για την υποστήριξη που μας παρέχει μία Πανεπιστημιακή δομή αναφοράς για όλη την Ήπειρο, με την οποία είμαστε επιστημονικά διασυνδεδεμένοι, αλλά και αναγνώριση για το επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο των ανθρώπων που τη στελεχώνουν.” σχολίασε ο κ. Κατσιφαράκης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!