Σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:”Ο κ. Μαγκριώτης χειρίζεται σοβαρά ζητήματα με επιπολαιότητα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.Η αλήθεια είναι:
α) ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μελέτησε, δημοπράτησε και ξεκίνησε την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης με βάση τη – σωστή για εκείνη την εποχή – χάραξη που είχαν επιλέξει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
β) Όταν αργότερα ξεκίνησε η μελέτη της επέκτασης προς Καλαμαριά, προέκυψε ότι θα ήταν δυνατόν αντί δύο μικρών αμαξοστασίων να κατασκευαστεί στο τέλος της επέκτασης προς Καλαμαριά, στην Μίκρα, ένα μεγάλο αμαξοστάσιο και σε καλύτερη θέση από εκείνο της Πυλαίας. Για τον λόγο αυτό δεσμεύτηκε με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και ο κατάλληλος χώρος στην Μίκρα και εξετάζονταν τα τεχνικά και νομικά ζητήματα της αλλαγής αυτής.Η επιπολαιότητα του κ. Μαγκριώτη είναι ότι ανακοινώνει αλλαγές στους σταθμούς και στα αμαξοστάσια του Μετρό, χωρίς να έχει διασφαλίσει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των αλλαγών στη σύμβαση του έργου που εκτελείται, χωρίς να έχει ανατεθεί το έργο της επέκτασης προς Καλαμαριά και χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι ενστάσεις για τη διαθεσιμότητα του χώρου στη Μίκρα.Καλούμε τον κ. Μαγκριώτη, αντί να επιδίδεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού με αστήρικτους μάλιστα υπολογισμούς για το κόστος του έργου, να ασχοληθεί με τα προβλήματα που ανακύπτουν στα μεγάλα υπόγεια έργα όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, για να βγει η χώρα από την αδράνεια του τελευταίου δεκαπενταμήνου”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!