Στην έγκριση υποβολής στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» τριών νέων προτάσεων για σημαντικά έργα, προχώρησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου στην τελευταία του συνεδρίαση, εκτός απροόπτου, πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου.
Από τη συνεδρίαση, το…
απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου, δεν έλειψαν και οι στιγμές συγκινησιακής φόρτισης όταν έλαβε το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Γαβριήλ Παπαναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποχώρηση του, μετά από 37 χρόνια, από τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου. Τόσο ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, όσο και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Λεωνίδας Τσουμάνης. και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εξήραν την μακρόχρονη πορεία του στην Τ.Α και του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία».
Κοινή ήταν η αναφορά όλων στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και στην ανάγκη να διεξαχθεί πολιτισμένα και χωρίς ακρότητες η αντιπαράθεση των παρατάξεων που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Ζαγορίου.
Ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου εισηγούμενος τα θέματα που αφορούσαν στην υποβολή στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» τριών νέων έργων, ενημέρωσε και για την χρηματοδότηση του Δήμου από το ίδιο πρόγραμμα με 426.400 ευρώ για υλοποίηση έργων ή μελετών που θα επιλέξει ο ίδιος. Η κατανομή από το ΥΠΕΣ έγινε για πρώτη φορά με βάση τα κριτήρια που θεσπίστηκαν με τον «Κλεισθένη».
Ο κ. Σπύρου σημείωσε ότι την τελευταία διετία οι Δήμοι έλαβαν σημαντικές χρηματοδοτήσεις από το ΥΠΕΣ μέσω του «Φιλόδημου» και τα έργα του Δήμου Ζαγορίου, είτε είναι σε διαδικασία δημοπράτησης, είτε θα δημοπρατηθούν-υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Τα τρία νέα έργα που θα υποβάλλει ο Δήμος Ζαγορίου προς ένταξη στον «Φιλόδημο», είναι:
-«Αποπεράτωση κτιρίου Κοινοτικού καταστήματος – Αγροτικού Ιατρείου Βοβούσας».
-«Αποπεράτωση κτιρίου Πνευματικού Κέντρου Μηλιωτάδων και δημιουργία κέντρου Τρούφας και Μανιταριών».
-«Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των Δήμων της χώρας».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!