Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση στην οποία επισημαίνουν οτι πληρώθηκαν “το Επίδομα Γάμου που αυθαίρετα η εργοδοσία του εργοστασίου έκοψε από την μισθοδοσία του Φλεβάρη για να γλιτώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Παράλληλα αποσπάσανε συγκεκριμένη δέσμευση για την καταβολή των ενσήμων”.
Συνεχίζοντας ….
αναφέρθηκαν στις ενέργειες που έκαναν λέγοντας: “Πως το καταφέραμε; Πραγματοποιήσαμε 2 τετράωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Απρίλη.
Οι τετράωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν μετά την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, με ομόφωνη απόφαση, κατόπιν εισήγησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Σωματείου μας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εμείς οι εργάτες της Ανακύκλωσης συλλογικά καταφέρνουμε να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στα δικαιώματά μας. Το ‘χουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, η συσπείρωσή μας στο σωματείο μας, είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος που φέρνει αποτελέσματα.
Η ποιοτική διαφορά από όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις μας, είναι ότι αυτή τη φορά προχωρήσαμε στις κινητοποιήσεις μέσα από συντονισμό με τους εργάτες του ΚΔΑΥ Τρίπολης που ανήκει στον ίδιο εργοδότη.
Θεωρούμε πως ο συντονισμός των κινητοποιήσεων μας με συναδέλφους που μπορεί να μην τους γνωρίζουμε, αλλά που έχουμε κοινά αιτήματα, ήταν ο καταλυτικός ρόλος ώστε να στριμώξουμε την εργοδοσία και να πληρώσει άμεσα το επίδομα γάμου.
Επειδή γνωρίζουμε ότι γίνεται προσπάθεια το επίδομα γάμου να κοπεί και από χιλιάδες άλλους συναδέλφους στην πόλη μας, τους καλούμε να μην αποδεχτούν την μείωση, να εμπιστευτούν το Εργατικό Κέντρο και τα ταξικά του σωματεία, να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί τους, να εμπιστευτούν τη δύναμή τους και να παλέψουν και αυτοί όπως και εμείς, για να αποσπάσουμε κατακτήσεις που μπορούν να βάλουν φρένο στον κατήφορο που έχει πάρει η ζωή μας”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!