Μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηπείρου, αλλά και οι θεατές, σε επαφή με το έργο του μεγάλου λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη, αποτελεί η παράσταση «Φτάσε όπου δεν μπορείς», που ανεβαίνει στο θέατρο «Καμπέρειο», από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Το έργο μεταφέρει στους θεατές τις σπουδαίες ιδέες που πραγματεύεται ο λογοτέχνης, τις μοναδικές αθησαύριστες λέξεις του. Βασικός άξονας της…
παράστασης είναι η αναζήτηση σχέσεων ανάμεσα στη ζωή και το έργο του αλλά και η αέναη αναζήτηση της ελευθερίας. Το έργο «Φτάσε όπου δεν μπορείς», ανεβαίνει στη Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με επαγγελματίες καλλιτέχνες, ως μια συμπαραγωγή του Δικτύου των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού και σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου. Το 2017 συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε και επίσημα τη χρονιά ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη». Στόχος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων είναι να λειτουργήσει η παράσταση ως έναυσμα στους νέους για τη «μύηση» στο έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων με αυτή την παράσταση ανταποκρίνεται σε έναν από τους βασικούς στόχους του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ, που είναι η ανάδειξη του παιδευτικού και κοινωνικού ρόλου του θεάτρου μέσω του σχεδιασμού εκπαιδευτικών δράσεων. Συντελεστές: Σύλληψη – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου. Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Αντωνίου. Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος. Παίζουν: Σοφία Αντωνίου, Ηλίας Παπαδόπουλος, Θανάσης Ρέστας. Σήμερα  Πέμπτη 18 Ιανουαρίου θα δοθούν δυο παραστάσεις για το κοινό, με ώρα έναρξης στις 8.00 μ.μ. Για όλο τον μήνα Φεβρουάριο, οι παραστάσεις για το κοινό θα είναι κάθε Τετάρτη στις 8.00 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής για σχολεία – κρατήσεις, στο τηλ. 2651025670 και προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ (Αρχοντικό Πυρσινέλλα – Παπάζογλου 5).

Το Σάββατο ο «Ερωτόκριτος»
Παράλληλα, το Μουσικό Σχήμα «Άτροπον», με επτά μουσικούς, δυο ηθοποιούς και ένα σκηνογράφο, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, παρουσιάζει τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, ξετυλίγοντας το κουβάρι μιας από τις ωραιότερες ιστορίες της κρητικής λογοτεχνίας της Αναγέννησης. Το έμμετρο μυθιστόρημα του Β. Κορνάρου, φεγγοβολεί το πάθος του έρωτα και της παλικαριάς, της φιλίας και της αφοσίωσης… συνταιριάζοντας την ορμή του μεσαιωνικού καιρού με το μεθύσι των καιρών της Αναγέννησης. Σκηνοθεσία, διασκευή κειμένου: Ευσταθία Γρέντζελου. Πρωτότυπη μουσική, διασκευές: Γιώργος Αθανασόπουλος. Σκηνικά: Βασίλης Ραμμόπουλος. Φωτισμοί: Κώστας Σύρρος Παίζουν οι: Πάνος Νάκος, Πηνελόπη Σέρβου. Το μουσικό σχήμα «Άτροπον» αποτελούν οι: Ευσταθία Γρέντζελου: φωνή – Γιώργος Αθανασόπουλος: λύρα, λαούτο, φωνή – Φιφή Αλεξοπούλου: τσέλο – Πάνος Κατσικλής: κανονάκι – Παναγιώτης Καραγεώργος: ούτι – Μάκης Φεγγούλης: κρουστά. Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ. στο Θέατρο «Καμπέρειο». Είσοδος: 10 ευρώ. Κρατήσεις: 6985073363 και 2651025670. Εισιτήρια στα βιβλιοπωλεία «Χαρτέξ» και «Αναγνώστης» και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Αρχοντικό Πυρσινέλλα – Παπάζογλου 5).
Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!