Μήνυση στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας κατέθεσαν σήμερα, εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μετσόβου, για τη μη καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου του 2019. Παρά τις υποσχέσεις για έκτακτη επιχορήγηση, οι εργαζόμενοι πέρασαν μαύρες γιορτές χωρίς μισθό για έκτο συνεχόμενο μήνα, με τα προβλήματα επιβίωσης να διογκώνονται εξαιτίας και της φοροληστείας των ημερών (τέλη κυκλοφορίας, λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν το τέλος κάθε μήνα)…
Χωρίς αυταπάτες για τα όρια των νομικών διαδικασιών, κατέθεσαν σήμερα μήνυση, αφού η μη καταβολή μισθού εξακολουθεί προς το παρόν να αποτελεί αδίκημα. Η πράξη αυτή είναι ένα ακόμα μέτρο πίεσης μπροστά στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της υποχρηματόδοτης των Δήμων και κατ επέκταση της κοινωφελούς επιχείρησης, αλλά και των χειρισμών των Δημοτικών Αρχών. Προφανώς μένει να δούμε αν με την ίδια ταχύτητα που ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, θα αντιμετωπιστεί και ο εργοδότης. Στο πλάι τους ήταν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, ο οποίος όλο αυτό τον καιρό αγωνίζεται με κάθε τρόπο να ομαλοποιηθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων.
‘Ήδη πριν τις γιορτές, ο Σύλλογος είχε προειδοποίησει ότι θα υπάρχει απάντηση, καθώς είναι φανερό ότι η απλήρωτη εργασία στο Μέτσοβο, συνεχίζεται προκλητικά, χωρίς να λαμβάνεται κανένα απολύτως μέτρο για να δοθεί μήνυμα στη μεγάλη εργοδοσία του ιδιωτικού τομέα. Ούτε λίγο ούτε
πολύ, το κράτος με τα όργανά του (ελεγκτικούς μηχανισμούς, περιφέρεια, αποκεντρωμένη, δικαιοσύνη κλπ) διατυμπανίζει ότι η εργοδοσία θα πληρώνει όποτε θέλει και αν θέλει.
Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε ήταν και η απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στη συνεδρίαση της 23ης Δεκέμβρη, όταν τέθηκε το θέμα της απλήρωτης εργασίας στο Μέτσοβο (γιατί μέσω της περιφέρειας χρηματοδοτείται ένα μέρος των εργαζόμενων της κοινωφελούς επιχείρησης), οπότε και απάντησε ότι αν ήταν ο ίδιος Δήμαρχος Μετσόβου, τους απλήρωτους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται θα τους απέλυε κιόλας!
Συνεχίζουμε, δυναμικά. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Με όπλο το σωματείο μας, κάνουμε πράξη το “ένας για όλους και όλοι για έναν”. Απαιτούμε καταβολή των δεδουλευμένων και ομαλοποίηση της μισθοδοσίας στην Κοινωφελή Επιχείρηση Μετσόβου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και κρατική χρηματοδότηση για τις κοινωνικές δομές των Δήμων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!