Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της πρώην βουλευτού της Ν.Δ. Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα.

Ο κ. Τασούλας δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη την Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, μια σπουδαία Ελληνίδα, νομικό, με αξιοσημείωτη πορεία στην πολιτική και στους αγώνες για την προάσπιση της ισότητας των δικαιωμάτων των γυναικών.

Με καταγωγή από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου, διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας της …Νέας Δημοκρατίας, Γενική Γραμματέας Ισότητας, Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) και Νομικός Σύμβουλος επί σειρά ετών στον ΣΕΒ, στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και ευρωπαϊκών θεμάτων.

 Μάλιστα, επί θητείας της στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, προωθήθηκε και ψηφίσθηκε ο νόμος κατά της ενδοοικογενειακής βίας και ο νόμος για τις ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας. 
 Η διάθεση προσφοράς στον τόπο της, η άοκνη εργατικότητά της, η ευπρέπεια και η υπευθυνότητα κυριαρχούσαν σε κάθε βήμα της πορείας της στον δημόσιο βίο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!