Μια σημαντική εκπαιδευτική προσπάθεια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος στα Ιωάννινα αποτελεί το συνέδριο με τίτλο What is New in Respiratory Medicine.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η επιστημονική εκδήλωση, που αρχικά είχε οριστεί για τον Απρίλιο 2020 και θα φιλοξενούσε περισσότερους από 350 συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επανασχεδιάστηκε ώστε να…
ανταποκριθεί πλήρως στις νέες συνθήκες. Η διοργάνωση εφαρμόζει πλέον ένα σύστημα μικτής/υβριδικής συμμετοχής, δίνοντας βήμα στους περισσότερους συνέδρους διαδικτυακά (Online) και με περιορισμένη συμμετοχή με φυσική παρουσία (On Site).

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι: Καρκίνος του πνεύμονα, Διαταραχές της Αναπνοής κατά τον Ύπνο, Μη Επεμβατικός Αερισμός, Λοιμώξεις Αναπνευστικού, Άσθμα, Επεμβατική Πνευμονολογία, COVID-19, Διάμεσες Πνευμονοπάθειες, Αγγειακές Παθήσεις και Μεταμόσχευση Πνευμόνων, Διακοπή Καπνίσματος και Χρόνια αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Στόχος του Συνεδρίου είναι η επιμόρφωση των ιατρών στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Πνευμονολογία με τη μορφή μιας ολοκληρωμένης ετήσιας κλινικής ανασκόπησης (Clinical Year in Review). Για το λόγο αυτό έχει εξασφαλιστεί και η συμμετοχή 20 ξένων ομιλητών, που πλαισιώνουν τους πολυάριθμους καταξιωμένους Έλληνες ομιλητές.

Οι εργασίες του What is New in Respiratory Medicine θα λάβουν χώρα από τις 18 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac, στα Ιωάννινα, με εκτεταμένη διαδικτυακή συμμετοχή (Online) και με περιορισμένη φυσική παρουσία (On Site), λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Για το λόγο αυτό θέσεις για συμμετοχή με φυσική παρουσία διατέθηκαν με προτεραιότητα σε κάποιους από τους βασικούς συντελεστές του συνεδρίου (ομιλητές & προέδρους) και σε περιορισμένο αριθμό συναδέλφων της επιστημονικής κοινότητας της περιφέρειας Ηπείρου. Για τη διαθεσιμότητα θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Οργανωτικό Συντονιστικό Γραφείο στο [email protected]
Επισημαίνουμε ότι η προσέλευση στο συνεδριακό χώρο χωρίς προεγγραφή ηλεκτρονικά και παραλαβή προσωπικού bar code δεν επιτρέπεται.

Χορηγούνται 22 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Η μοριοδότηση εξασφάλιζεται και με τη διαδικτυακή παρακολούθηση.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα:
https://respiratory-ioannina.com/winrespmed2020

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!