Την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας να δώσει έγκριση περιβαλλοντολογικών όρων στις πέντε μονάδες βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων καταγγέλλουν Σύλλογοι και φορείς του Δήμου Ζίτσας, καλώντας τον κόσμο σε διαρκή επαγρύπνηση και συστράτευση «για να αποτρέψουμε την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του λεκανοπεδίου».
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «η απόφαση αυτή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παρά τις αντιδράσεις, διαμαρτυρίες φορέων και…
πολιτών, και παρακάμπτοντας τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν για να επιβάλλουν λύσεις που δεν σέβονται τον άνθρωπο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, προβάλλοντας τα ως οικολογικά».
Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να σταματήσει κάθε διαδικασία αδειοδότησης – εγκατάστασης των μονάδων στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων και την γύρω περιοχή του λεκανοπεδίου, σημειώνοντας ότι «μονάδες αυτού του μεγέθους δεν μπορούν να λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά μας (500m από το Μ. Γαρδίκι, 900m από το Ροδοτόπι 1.200m από τη Ζωοδόχο, 1.200m από τον αρχαιολογικό χώρο του Μ. Γαρδικίου και 1.000m από το ναό του Αρείου Διός.)».
Παράλληλα, απαιτούν να χαρακτηριστεί η ΒΙΠΕ χαμηλής όχλησης, να υπάρξει αυστηρός έλεγχος και σωστή λειτουργία των υπάρχουσων μονάδων και να μην γίνει καμία αλλαγή χρήσης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!