Στην ομιλία του ο δήμαρχος Φιλιατών και εκ νέου υποψήφιος ανέφερε: “Στην έδρα του Δήμου στους Φιλιάτες ολοκληρώθηκαν έργα και δράσεις που αποτελούσαν και κάλυπταν διαχρονικά αιτήματα πολλών γενεών: Συνοπτικά αναφέρουμε: την κατασκευή των αγωγών όμβριων υδάτων που ξεκινούν
Α> από το Ταχυδρομείο …
Φιλιατών και φτάνουν στο περίπτερο της Πλατείας Κουφαλά Β> από το πρακτορείο Φιλιατών έως και την παραλία,
Γ> την ανάπλαση όλων των πλατειών της Πόλης,
Δ> Την κατασκευή αμφιθεατρικού χώρου στην Πλατεία Ταχυδρομείου,
Ε> την επέκταση του Ηλεκτροφωτισμού σε πολλές γειτονιές της πόλης των Φιλιατών,
Ζ> Τις διανοίξεις δρόμων στο Νοσοκομείο Φιλιατών και σε πολλές άλλες γειτονιές της πόλης των Φιλιατών.
Ε> Την ολοκλήρωση των έργων του βιολογικού Καθαρισμού και την καθημερινή του λειτουργία το οποίο καθίσταται το πιο χρήσιμο έργο και όχι το πιο άχρηστο όπως κάποιοι μίζεροι συμπατριώτες μας το ονοματίζουν.
Την ίδια περίοδο πλήθος έργων εκτελούνται σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Φιλιατών. Έργα οδοποιίας, τσιμεντοστρώσεις, πεζοδρόμια, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων ( Πλατείες, Σχολεία, Ναοί κ.α. ) διανοίξεις και επισκευές αγροτικών δρόμων, καθώς και έργα άρδευσης και ύδρευσης (Επισκευές και αντικαταστάσεις Αντλιοστασίων, αντικαταστάσεις εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, αντιπλημμυρικά, διευθετήσεις όμβριων υδάτων, ύδρευση Τοπικών Κοινοτήτων Ραγίου και Κεστρίνης κ.α. ).
 Με λίγα λόγια δεν έχει μείνει κοινότητα που η δημοτική μας Αρχή να μην έχει στρέψει το ενδιαφέρον και να μην έχει επιβλέψει και εκτελέσει έργο που ήτανε απαραίτητο και αναγκαίο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της. Πολλά από τα προαναφερθέντα έργα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού τομέα που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος σε πολλές περιοχές του τόπου μας.
Στην ίδια περίοδο θέσαμε τις βάσεις καταθέτοντας συγκεκριμένες μελέτες – προτάσεις, ύψους 5.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν: την αντικατάσταση του εσωτερικό δικτύου ύδρευσης της πόλης των Φιλιατών αξίας 2.000.000, επισκευή οδικού δικτύου της πόλης των Φιλιατών αξίας 500.000 ευρώ αγροτική οδοποιία αξίας 1.500.000, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Φιλιατών αξίας 800.000 ευρώ, παιδικές χαρές αξίας 200.000 ευρώ, αγορά μηχανημάτων αξίας 200.000, δράσεις leader, μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης Δημοτικών κτιρίων, έργα συντήρησης και αποκατάστασης σε όλο το εύρος του του οδικού δικτύου του Δήμου μας, οι οποίες εγκρίθηκαν και αναμένεται η δημοπράτησή τους. Διάνοιξη δρόμου Ελαίας – Γιτάνας με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και ιδιαίτερα του θεάτρου με εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Επίσης υποβάλλαμε μελέτη για την αξιοποίηση της Ιεράς Μονής Γηρομερίου με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας του θρησκευτικού τουρισμού. Α

Επιπλέον καταθέσαμε σημαντικές προτάσεις για την ένταξη του δήμου σε διακρατικά προγράμματα όπως π.χ. το πρόγραμμα Intereg, καινοτόμες δράσεις, δημιουργία μονοπατιών με περιπατητικές και ορειβατικές διαδρομές που στοχεύουν και αυτές στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας στην επικράτεια του Δήμου μας καθώς και μελέτες για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ελεύθερη πρόσβαση στο internet καθώς και προβολής δεδομένων μέσω του δικτύου έξυπνων πόλεων αναμένουμε την έγκριση τους από τους αρμόδιους φορείς. Η ολοκλήρωση των προαναφερμένων έργων και των δράσεων που συμπεριλαμβάνουν αφορούν και την θητεία της επόμενης Δημοτικής Αρχής. Εδώ τίθεται το διακύβευμα και το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες; Ποιος ξέρει και ποιος μπορεί να υλοποιήσει όλο αυτόν το σχεδιασμό;
Επίσης με την απόφαση 256/2018 του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων η υπό εκκαθάριση επιχείρηση «ΝΕ.Κ.Ε. ΔΗ.Φ» απαλλάχτηκε από πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 4.500.000 ευρώ που της είχαν επιβληθεί από την Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων. Η σημαντικότερη όμως συμβολή μας αφορά την προσπάθεια για την δημοπράτηση της μελέτη επέκτασης της Εγνατίας οδού από την θέση Λαδοχώρι στο συνοριακό φυλάκιο Μαυρομάτι ποσού 4.900.000 ευρώ από την« Εγνατία Οδό Α.Ε. » . Η αναμενόμενη κατασκευή και ολοκλήρωση του εν λόγου έργου μέσα στην επόμενη πενταετία θα θέσει τις βάσεις για την οικονομική ανάκαμψη και την τουριστική αξιοποίηση του πανέμορφου τόπου μας καθώς και την δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμανιού της Τοπικής Κοινότητας Σαγιάδας με την Κέρκυρα.
Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο δίνοντας λύση σε βασικά έργα υποδομής και όχι σε βιτρίνες. Ο δρόμος αυτός δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως ο Δήμος έχει συνέχεια. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε, δεν σας κρύβω ότι υπήρχαν βραδιές που δεν κλείναμε μάτι όμως δεν λυγίσαμε με μεθοδικότητα και εργατικότητα τα καταφέραμε. Δεσμευόμαστε ότι στην νέα δημοτική περίοδο θα εντάξουμε ακόμη πιο εντατικά, έργα και δράσεις που εμπλουτίζουν την καθημερινότητά μας, στους τομείς του πολιτισμού ,του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Επίσης την επόμενη δημοτική περίοδο θα δώσομε ιδιαίτερη προσοχή και σε έργα που θα αναμορφώνουν το αστικό τοπίο της έδρας του Δήμου. Αυτά θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσδίδοντας την αίγλη που ταιριάζει στο ιστορικό παρελθόν τη καθώς και τις μελλοντικές της προοπτικές.
Θα πει κανείς από εσάς μα τα κάνατε όλα τόσο καλά και τέλεια; ΟΧΙ θα πω εγώ. Δεν είμαστε ούτε θεοί, ούτε μάγοι, ούτε ξερόλες. Είμαστε εργατικοί και αποτελεσματικοί, γιατί εμείς ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ δεν σας δουλεύουμε.
Προτού παρουσιάσω το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού μας, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς Συμβούλους που παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες μας κατορθώσαμε και συμφωνήσαμε στα βασικά και να οδηγήσουμε τον τόπο μας πολλά βήματα μπροστά από το σημείο στο οποίο βρισκόντανε. Επίσης να ευχαριστήσω όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που συνεργάστηκαν – δούλεψαν και αυτοί με τον ίδιο ζήλο. Απόδειξη τούτου είναι η στήριξη, των 42 από τους 47 Προέδρους στην παράταξή μας
Επιπλέον, από το δημόσιο αυτό βήμα, επιθυμώ να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στις δημοτικές μας υπηρεσίες διότι με την συμπεριφορά τους και με την εργασία τους συμβάλλανε και αυτοί τους ώστε ο Δήμος μας να κάνει τα άλματα που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Εξάλλου Ιδιαίτερη μνεία στους εργαζόμενους μας γίνεται σε όλους τους ετήσιους Απολογισμούς Πεπραγμένων του Δήμου μας.
Με επίκεντρο τον άνθρωπο στεκόμαστε σταθερά, με σεβασμό στο πλευρό όσων χρειάζονται την στήριξη μας θέτοντας τις βάσεις, για να είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε τις νέες γενιές στον παραγωγικό ιστό της τοπικής μας οικονομίας επιτρέποντάς τους να δημιουργούν τα δικά τους νοικοκυριά και να διαβιούν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.
Σήμερα και ενώ πλησιάζουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές, του Μάϊου του 2019, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση δημόσια να ισχυρισθούμε, πολλή πριν το τέλος της θητείας μας, ότι πραγματοποιήσαμε πολλά περισσότερα από τι υποσχεθήκαμε. Είμαστε δε, έτοιμοι να συνεχίσουμε, με την ανανέωση της δικής σας, δημοκρατικής και εκλογικής συγκατάθεσης, με περισσότερη θέληση και ορμή για να ολοκληρώσουμε και το αναμενόμενο σημαντικό έργο της επόμενης δημοτικής αρχής που εμείς οι ίδιοι οραματιστήκαμε και το θέσαμε, με τις προτεινόμενες μελέτες – προτάσεις, σε πρώτη προτεραιότητα της επόμενης δημαρχιακής θητείας” κατέληξε ο δήμαρχος παρουσιαζοντας το ψηφοδέλτιο.

ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

• ΓΚΙΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
• ΓΚΙΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
• ΓΚΡΙΜΠΟΥΡΑΣ ΛΑΜΠΗΣ
• ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
• ΕΥΘΥΜΙΟΥ-ΒΡΑΚΑ ΕΛΕΝΑ
• ΖΙΑΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
• ΚΑΙΣΑΡΗ-ΣΚΕΥΗ ΒΟΥΛΑ
• ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
• ΛΕΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
• ΜΑΝΤΖΟΥΚΗ ΜΑΙΡΗ
• ΜΠΕΛΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
• ΜΠΕΛΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
• ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
• ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
• ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
• ΜΠΟΥΖΙΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
• ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
• ΝΤΑΦΛΟΥ ΕΦΗ
• ΠΑΠΠΑ-ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΩΤΑ
• ΠΑΠΠΑ ΟΥΡΑΝΙΑ
• ΣΚΟΔΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
• ΤΖΩΡΤΖΗ ΕΛΕΝΗ
• ΤΑΤΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
• ΤΣΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!