Επιστολή- διαμαρτυρία κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος Κόνιτσας Κατερίνα Δημάρατου,προς τον δήμαρχο Κόνιτσας τον δήμαρχο Κόνιτσας Νίκο Εξάρχου,με αφορμή την έξαρση των διαρρήξεων και των κλοπών στην περιοχή  της Βούρμπιανης.Αναλυτικά η επιστολή της κ. Δημάρατου έχει ως εξής:

“κ. Δήμαρχε,

 μετά την παρέλευση του ιδιαίτερου φετινού καλοκαιριού, επανήλθε στα χωριά μας η γνώριμη εικόνα της ερήμωσης.
Δυστυχώς, το γεγονός αυτό συνοδεύεται και με αύξηση της παραβατικότητας, κυρίως με παραβιάσεις σπιτιών. Στην ακριτική Βούρμπιανη, έχουν ήδη …καταγραφεί πέντε περιστατικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
Είναι πιθανόν οι αυξημένοι μεθοριακοί έλεγχοι λόγω της πανδημίας, να έχουν οδηγήσει πολλούς αλλοδαπούς να χρησιμοποιούν παράνομες συνοριακές διαβάσεις για την είσοδό τους στη χώρα μας.
Δεν αγνοούμε το γεγονός ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας μας είναι επιφορτισμένες με περισσότερους ελέγχους σε ευαίσθητες περιοχές, λόγω της γνωστής κρίσης. 
Δικαιούμαστε όμως και εμείς, ως κάτοικοι των συνόρων, μιας αυξημένης μέριμνας από την πολιτεία.
Παρακαλώ λοιπόν κ. Δήμαρχε, να προβείτε στις απαραίτητες από μέρους σας ενέργειες, ώστε οι αρμόδιοι να σκύψουν στο πρόβλημα που εμφανίζεται, με στόχο αφενός να εδραιωθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της μεθορίου μας, αλλά και να προστατευθούν όλες οι περιουσίες μονίμων και μη μονίμων κατοίκων του Δήμου μας. 
Με τιμή
 Κατερίνα Δημάρατου 
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!