Στα Γιάννενα βρίσκεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου, με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση «Δικαιοσύνη: Προκλήσεις και προοπτικές», στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική….
Ακαδημία .
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρεβέζης. Πρόκειται για μια δημόσια συζήτηση, που θα αφορά θέματα Δικαιοσύνης, θεσμικής θωράκισης και αντιμετώπισης της καθημερινότητας και των προβλημάτων των πολιτών. «Θα μιλήσουμε για τους νέους ποινικούς κώδικες για την συνταγματική αναθεώρηση για τις θεσμικές και νομικές πρωτοβουλίες και για την σχέση μεταξύ πολιτικής και Δικαιοσύνης», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός.
 Ο κ. Καλογήρου, επισκέφτηκε τις φυλακές Ιωαννίνων το μεσημέρι, ενώ στην συνέχεια μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με τους προέδρους των δικαστικών σχηματισμών και εκπρόσωπους του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και του Δικηγορικού Συλλόγου.  Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της επίσκεψης, «το σωφρονιστικό κατάστημα των Ιωαννίνων, είναι μία μικρή εύρρυθμη φυλακή, χωρίς σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της». Ωστόσο πρόσθεσε, ότι «κάποια προβλήματα της καθημερινότητας τα λαμβάνουμε υπόψη, υπάρχει σχεδιασμός και καθημερινή αντιμετώπιση. Εκτός από θέμα ασφάλειας, υπάρχει ζήτημα αύξησης του προσωπικού και ικανοποίησης αιτημάτων των σωφρονιστικών υπαλλήλων της φυλακής». Σε ερώτηση για το πάγιο αίτημα, να δημιουργηθεί νέο σωφρονιστικό κατάστημα στην περιοχή, ο υπουργός απάντησε, πως υπάρχει ήδη, από το 2015 ένας σχεδιασμός για την σωφρονιστική πολιτική και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αυτό που πρέπει πρώτα να δούμε, είναι πως θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε όλη την χώρα, σε όλες τις κοινωνικές δομές και ασφαλώς σε όλα τα καταστήματα κράτησης .Το πρώτο λοιπόν, είναι πως θα έρθουν οι φυλακές στην χώρα σε ένα σωστό επίπεδο. Έχουμε αυτή την στιγμή καταστήματα κράτησης δύο και τριών ταχυτήτων, άρα πρέπει να δούμε πως θα επιλύσουμε τα προβλήματα και μετά αυτές οι μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!