Να σταλεί το «ξεκάθαρο» μήνυμα εν όψει της έκτακτης συνόδου κορυφής ότι «ήρθε η ώρα επιτέλους να περάσουμε από τις δηλώσεις στις κυρώσεις» ζήτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με την παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για την «επικίνδυνη κλιμάκωση και το ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
«Στην πολιτική υπάρχουν στιγμές που πρέπει να επιλέξεις με …
ποιανού το μέρος είσαι», τόνισε, σημειώνοντας ότι «στην αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών, στον εκβιασμό και στην προκλητικότητα της Τουρκίας και στις ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου, θεωρώ αυτονόητο ότι η ΕΕ έχει πάρει το μέρος των κρατών μελών της. Τουλάχιστον στα λόγια».
«Μέχρι στιγμής, έχουμε αλλεπάλληλες δηλώσεις. Δηλώσεις αλληλεγγύης και στήριξης της Ελλάδος και της Κύπρου και εκκλήσεις για αποκλιμάκωση και διάλογο», είπε, σχολιάζοντας τη στάση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και, εμφατικά, προσέθεσε: «Ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις. Ευπρόσδεκτη η αποκλιμάκωση και ο διάλογος. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης: “Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις”». Και αμέσως συμπλήρωσε: «Στην πολιτική δεν κρίνεσαι εν τέλει από τις δηλώσεις, αλλά από το αποτέλεσμα. Και είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια. Οπότε σήμερα σας ζητώ να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα εν όψει της επικείμενης συνόδου κορυφής: Ήρθε η ώρα επιτέλους να περάσουμε από τις δηλώσεις στις κυρώσεις».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!