Πληγή αγιάτρευτη το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα, τέθηκε στην υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη από αυτοδιοικητικούς παράγοντες κι εκπροσώπους φορέων, κατά την επίσκεψή της στα Ιωάννινα.Πέρα από τη δραματική μείωση των τουριστών τη χειμερινή περίοδο, καθώς η Ηπειρος βασίστηκε κατά κόρον στον εσωτερικό και τον κοινωνικό τουρισμό, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είναι το μεγάλο αγκάθι κι ελλείψει πόρων εξελίσσεται σε ακόμη μεγαλύτερο. Κι ενώ αναπτυσσόταν ο συνεδριακός τουρισμός, λόγω του επιστημονικού δυναμικού της Ιατρικής Σχολής στα Ιωάννινα, τώρα κι εδώ υπάρχει πρόβλημα.Αφ’ ενός, γιατί το αεροδρόμιο δεν εξυπηρετεί ούτε καν τους κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων, λόγω έλλειψης υποδομών, με αποτέλεσμα δεκάδες φορές πτήσεις ν’ ακυρώνονται, αφ’ ετέρου, διότι το αεροδρόμιο του Ακτίου φτιάχτηκε γι’ άλλο σκοπό κι εκ των πραγμάτων δεν λειτουργεί με προτεραιότητα τους τουρίστες.«Με το δρομολόγιο Αθήνα-Ιωάννινα δεν μπορούμε καν να εξυπηρετήσουμε τους Γιαννιώτες, όχι να μιλήσουμε για τουρισμό! Συχνά και οι ομογενείς, ακόμη εξυπηρετούνται μέσω αεροδρομίου της Κέρκυρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», μας ανέφερε πηγή.

Και το καλοκαίρι
Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και τους θερινούς μήνες, ελλείψει αεροδρομίου, καθώς πέρα από την περιοχή της Πάργας, που είναι γνωστός τουριστικός προορισμός, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθηση και η περιοχή Συβότων-Πέρδικας στη Θεσπρωτία, αλλά και η περιοχή της Λούτσας στην Πρέβεζα.Χαρακτηριστική είναι η φράση τουριστικού πράκτορα προς τη διοίκηση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας: «Ωραία περιοχή, ωραίο ξενοδοχείο, ωραίο φαγητό, δεν έχετε κοντά αεροδρόμιο. Αλλιώς θα σας είχα γεμάτους όλον τον καιρό».Οι προτάσεις για ελικοδρόμιο στην Ηγουμενίτσα, στον Βραχωνά, δεν καρποφόρησαν ποτέ, μολονότι τα παράλια της
Θεσπρωτίας γνωρίζουν διαρκή τουριστική άνοδο τα τελευταία χρόνια. Κι ενώ κάλλιστα η περιοχή, εκτός από αγροτουρισμό, θα μπορούσε ν’ αναπτύξει γαστρονομικό, ιαματικό, πολιτιστικό, συνεδριακό, ορεινό ή εναλλακτικό αλλά και θαλάσσιο τουρισμό, καθώς αυξάνονται διαρκώς τα ιστιοπλοϊκά, η αεροπορική σύνδεση έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα. Κι όλα αυτά, ενώ τρεις στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου βρέχονται από θάλασσα και το ενδιαφέρον λόγω του ρόλου του «Πάργαλη Ιμπραήμ» στην τουρκική σειρά Σουλεϊμάν είναι υπαρκτό.

enet.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!