Ένας ειδικευόμενος γιατρός Βιοπαθολόγος του νοσοκομείου μας , ο ΠΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ καταθέτει το μεταπτυχιακό του, που έγινε στην Διοίκηση Δημόσιων Μονάδων Υγείας, στο κοινό υπηρεσιακό συμβούλιο, προκειμένου να πάρει το αντίστοιχο επίδομα. Αρνήθηκαν να το αναγνωρίσουν κρίνοντας ‘ότι δεν είναι συναφές με το επάγγελμα του!!!!’ και αρνούνται το επίδομα…Παράλληλα σε άλλον συνάδελφο ειδικευόμενο γιατρό, με το ίδιο θέμα, το ίδιο υπηρεσιακό συμβούλιο, την ίδια περίοδο, το αναγνώρισαν.
Ενώ υπάρχει Νοσηλευτικό προσωπικό που με το ίδιο ακριβώς μεταπτυχιακό, έχει κάνει μετάταξη σε διοικητική υπηρεσία!!
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο έχει αναγνωρίσει την συνάφεια του μεταπτυχιακού με την εργασία των γιατρών.
Ο συνάδελφος έκανε ένσταση στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Και μάλιστα μετά από πολύ κόπο δέχτηκαν την ένσταση του. Το συμβούλιο δεν την συζήτησε ως όφειλε, με ψήφους 3 προς 1, αλλά την έθεσε  τελικά σε αναβολή, με την δικαιολογία ότι χρειάζεται πληρέστερη νομική  προσέγγιση από την νομική σύμβουλο του νοσοκομείου!!!
Το υπηρεσιακό συμβούλιο λοιπόν, στις αποφάσεις του, χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Για ποιο λόγο;
Μήπως άγνοια νόμου; Επιλεκτική εφαρμογή του νόμου;
Όποια δικαιολογία κι αν βρουν, η στάση του υπηρεσιακού, είναι πολιτική. Το ίδιο μεταπτυχιακό να το αναγνωρίζουν σε άλλους, ενώ στον ίδιο, όχι. Και σαν τέτοια την αντιμετωπίζουμε σαν σύλλογος εργαζομένων. Και δεν θα μείνει αναπάντητη.
Καλούμε το υπηρεσιακό συμβούλιο άμεσα να αναγνωρίσει το μεταπτυχιακό, του συγκεκριμένου συναδέλφου, να χορηγηθεί το επίδομα του αναδρομικά, διαφορετικά θα θεωρηθεί πολιτική δίωξη.
 
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΙ «Χατζηκώστα»

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!