Κάτοικοι της οδού Κ. Βέικου

Τον δικό τους Γολγοθά ζουν εδώ και δέκα χρόνια κάτοικοι της οδού Καπετάν Βέικου στους Αγ. Αποστόλους αφού ενώ έχουν έγγραφες δεσμεύσεις από την ΔΕΥΑΙ με ημερομηνία 2004 ότι η σύνδεσή τους με το αποχετευτικό έχει προγραμματιστεί εντούτοις εν έτη 2014 τίποτα ακόμα δεν έχει προχωρήσει.Στην ίδια κατάσταση βέβαια βρίσκεται περίπου και το 33% της πόλης το οποίο δεν είναι συνδεδεμένο με το αποχετευτικό, κάτι το οποίο όμως θα αλλάξει μέσα στους επόμενους αφού η ΔΕΥΑΙ «τρέχει» αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην ιστορία της με 12 εργολαβίες ύψους 15 εκ. ευρώ.Σε ότι έχει να κάνει πάντως με την περίπτωση της συγκεκριμένης οδού οι κάτοικοι μιλούν για εμπαιγμό διαχρονικά από τις Δημοτικές Αρχές που διοίκησαν τον δήμο από το 2004 μέχρι και σήμερα καθώς ούτε οι αναφορές τους που έχουν γίνει εδώ και 5 χρόνια στην ΔΕΥΑΙ έφεραν αποτέλεσμα αλλά και τώρα παρά τις διαβεβαιώσεις που λαμβάνουν από την Επιχείρηση ότι το έργο δρομολογείται φοβούνται πως ξανά δεν θα δουν αποτέλεσμα.«Από τα Χριστούγεννα και μετά μας λένε ότι θα ξεκινήσει το έργο και συνεχώς βρίσκουν προφάσεις.Πριν δύο εβδομάδες πήγαμε στον Δήμαρχο μια επιτροπή 4-5 ατόμων μας είπε κι αυτός τα ίδια αλλά χωρίς να μας πει ημερομηνία. Πριν μια εβδομάδα επικοινωνήσαμε με υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ και μας είπαν ότι τα έργα θα ξεκινήσουν μόλις σταματήσουν οι βροχές. Είμαστε πια απογοητευμένοι», δηλώνουν οι κάτοικοι στην
τοπική εφημερίδα «Νέοι Αγώνες».Από την πλευρά της πάντως η ΔΕΥΑΙ και η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος των κατοίκων της συγκεκριμένης οδού, αφού δέκα χρόνια αναμονής είναι πολλά. Για το μόνο που μπορούν να απολογηθούν όμως είναι για το τι έχει γίνει επί δικής τους θητείας αφού το τι έκανε, ή καλύτερα τι δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και του δήμου είναι θέμα των τότε τοπικών αρχόντων να απαντήσουν.Εξάλλου το μόνο που ζητούν από τους κατοίκους είναι λίγη ακόμα υπομονή αφού πλέον οι εργασίες δεν είναι θέμα υποσχέσεων αλλά η πραγματικότητα.Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΔΕΥΑΙ διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα με τις συνδέσεις του αποχετευτικού που απασχολεί σχεδόν το 1/3 της πόλης οδεύει προς οριστική λύση αφού μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθούν τα περισσότερα προγράμματα της Επιχείρησης η οποία έχοντας σαν εργαλείο οικονομικής ενίσχυσης το ΕΣΠΑ, κατάφερε να δρομολογήσει έργα 15 εκ. ευρώ που όταν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν μια και καλή της διαχείρισης της ύδρευσης και της αποχέτευσης σε όλη την πόλη.


Τα έργα της ΔΕΥΑΙ
Σήμερα δώδεκα έργα της ΔΕΥΑΙ είναι σε εξέλιξη, δηλαδή κατασκευάζονται.
– Επέκταση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός του αποχετευτικού συστήματος της παραλίμνιας ζώνης, με προϋπολογισμό 7,8 εκατομμύρια.
– Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δουρούτης με προϋπολογισμό 6,4 εκατομμύρια.
– Αποκατάσταση ακαθάρτων λυμάτων Πεδινής με προϋπολογισμό 4,7 εκατομμύρια.
– Βελτίωση- αναβάθμιση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης δήμου Ιωαννιτών με προυπολογισμό 4,08 εκατομμύρια.
– Επέκταση- αναβάθμιση- βελτίωση υδροδοτικών εγκαταστάσεων εξωτερικού δικτύου δήμου Ιωαννιτών με προυπολογισμό 3,2 εκατομμύρια.
– Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης πόλης των Ιωαννίνων που καλύπτει το Ιστορικό Κέντρο, τη Λούτσα, τη Μακρυγιάννη, τους Αμπελοκήπους και την Κιάφα με προυπολογισμό 2,8 εκατομμύρια.
– Μελέτη έργων αποχέτευσης δήμου Ιωαννιτών με προυπολογισμό 1,05 εκατομμύρια

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!