Αναβρασμός επικρατεί στο ακριτικό Πωγώνι, αφ’ ότου έγινε γνωστό το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δελβινάκι.
Μετά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτ. Συμβουλίου, Επιτροπή κατοίκων που συγκροτήθηκε έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρ. Μεγάλου (την κοινοποίησε και στον Γεν. Δ/ντή Ηπείρου Αντ. Γούση, καθώς και στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων), ζητώντας την…
άμεση επανεξέταση της απόφασης.
«Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Δελβινάκι, τυχαίνει να είναι το μοναδικό υποκατάστημα Τράπεζας, που βρίσκεται στην παραμεθόριο – με την Αλβανία- περιοχή και εξυπηρετεί τους κατοίκους (στην πλειονότητα ηλικιωμένους!), 20 και πλέον παραμεθορίων χωριών, του πρώην Δήμου Δελβινακίου και της διευρυμένης Κοινότητας Πωγωνιανής», τονίζεται στην επιστολή (την υπογράφουν οι Νικηφόρος Γκουρομέτσιος, Μιχ. Μάγκος, Γιώργος Τσώνης).
Οι κάτοικοι υπενθυμίζουν ότι το οικόπεδο έχει παραχωρηθεί δωρεάν πριν από 60 και πλέον χρόνια στην τότε Αγροτική Τράπεζα από τον τότε Δήμο Δελβινακίου.
Κλείνοντας καλούν τους ιθύνοντες της Τράπεζας να συνυπολογίσουν πως «οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Δελβινακίου – εδώ στα ακριτικά σύνορα – φυλάνε Θερμοπύλες και είναι ένας επιπλέον λόγος, ώστε να δείτε θετικά το δίκαιο αίτημά μας»!

 Πρωτοβουλία Κ. Τασούλα για την Τράπεζα στο Δελβινάκι…
 Με αφορμή τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Πωγωνίου για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δελβινάκι, ο Κώστας Τασούλας επικοινώνησε χθες με τη Διοίκηση της Τράπεζας στην Αθήνα, με την οποία και συζήτησε το θέμα.
Ο Γιαννιώτης βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε στα στελέχη της Πειραιώς ότι το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κατανόηση και να βρεθεί μία λύση βασισμένη σε κοινωνικά κριτήρια, υπενθυμίζοντάς τους πως πρόκειται για μία επιμεθόριο περιοχή στην οποία υπάρχουν πολλοί κτηνοτρόφοι και άλλες παραγωγικές δυνάμεις που πρέπει να στηριχθούν. Για την πρωτοβουλία και τις συζητήσεις του κ. Τασούλα ενημερώθηκαν και οι φορείς του Πωγωνίου που έχουν κοινοποιήσει σχετικά υπομνήματα στην Τράπεζα Πειραιώς.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣΚοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!