«Κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους, καταστήματα και τουριστικές επιχειρήσεις έκλεισαν ή βρίσκονται σε επισφάλεια. Επίσης η άνεργοι χάνουν την ελπίδα τους και η ανεργία πλήττει βάναυσα τη νέα γενιά και τις γυναίκες», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στη συνεδρίαση Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Υπογράμμισε επίσης πως «παρακολουθούμε την απαρχή μιας νέας οικονομικής κρίσης για τη χώρα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για αύξηση της ανεργίας στο 20% και ύφεση που θα αγγίξει το …10% στο τέλος της χρονιάς». Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να λάβουν μέτρα για την αναχαίτιση του φαινομένου. Πιο ειδικά, ζήτησε την ενίσχυση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ με συμμετοχή των δημόσιων φορέων, των Δήμων και των Περιφερειών, την ενίσχυση του οργανισμού με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και την αύξηση των κονδυλίων ώστε να σχεδιαστούν κατάλληλες παρεμβάσεις.

Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στα μεταγυμνασιακά προγράμματα μαθητείας του ΟΑΕΔ, όπως επίσης και στην επαγγελματική εκπαίδευση που παρέχεται στα ΕΠΑΛ, τονίζοντας πως πρέπει να συνεχιστεί η ουσιαστική αναβάθμιση που ξεκίνησε το 2016, εξορθολογίζοντας περαιτέρω το χώρο της τεχνικής εκπαίδευσης με γνώμονα την παροχή ποιοτικής γενικής και τεχνικής εκπαίδευσης σε χιλιάδες νέους και νέες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!