Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω κορωνοϊού, από τις 14 Σεπτεμβρίου παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επίσης αναφέρθηκε στη λειτουργία των φροντιστηρίων και των κυλικείων στα σχολεία ενώ έδωσε διευκρινήσεις για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης υπογράμμισε, ότι σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αλλά δεν θα…
υπάρχει τιμωρία.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, όλα τα παραπάνω θέματα θα διευκρινιστούν αναλυτικά σε κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

«Η ΚΥΑ θα αποσταλεί άμεσα σε όλα τα σχολεία και τις λοιπές εκπαιδευτικές μονάδες, ώστε όλοι να γνωρίζουν ακριβώς και με λεπτομέρεια τι ισχύει σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε ο κ.Χαρδαλιάς. «Προβλέπει αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και δια βίου μάθησης, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών και άλλους συναφείς φορείς, καθώς και τις βιβλιοθήκες και τα γενικά αρχεία του κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020 -2021». Ο υφυπουργός διευκρίνισε, ότι η ΚΥΑ ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η χρήση μάσκας και η λειτουργία των κυλικείων στα σχολεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις εισηγήσεις της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!