Με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook , ο πρώην αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας και υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής παροτρύνει την Αυτοδιοίκηση να διασφαλίσει τη ψηφιακή πρόσβαση στο νέο περιβάλλον της τηλεκπαίδευσης, για όσα παιδιά δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς -όπως αναφέρει- η Κυβέρνηση δεν έχει …κανένα σχέδιο. 

Παράλληλα τονίζει με νόημα, ότι ο ρόλος ενός Δήμου δεν μπορεί να εξαντλείται στην αποκομιδή των απορριμμάτων ή στην ασφαλτόστρωση ενός δρόμου.
Το κείμενο της ανάρτησης του έχει ως εξής:
Η διάθεση της δωρεάν μάσκας στα σχολεία, με σωστές ή μη διαστάσεις, ήταν μια πράξη φθηνού λαϊκισμού χωρίς καμία -επί της ουσίας- αξία!
Από αύριο όμως που ξεκινούν την τηλεκπαίδευση και τα παιδιά των δημοτικών-νηπίων, είναι σίγουρο πως πολλά από αυτά δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, καθώς είναι χιλιάδες οι οικογένειες που αδυνατούν να τους προσφέρουν ένα υπολογιστή, ένα laptop ή ένα tablet. Ασφαλώς το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Και επειδή η Κυβέρνηση δεν βλέπω -ούτε για αυτό- να έχει κάποιο σχεδιασμό, ας αναλάβουν οι Δήμοι πρωτοβουλία προσφέροντας άμεσα ένα tablet στους μαθητές που πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Το να διαθέσει π.χ ο Δήμος Ιωαννιτών 100χιλ. € για την αγορά 1.000 tablet δεν αποτελεί κάποιο σημαντικό ή απαγορευτικό ποσό. Στο κάτω – κάτω ας ασφαλτοστρώσουμε ένα δρόμο λιγότερο.
Ασφαλώς η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει άμεσα και με ένα τρόπο που δεν θα κατηγοριοποιεί τα παιδιά.
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι με κουπόνι αντίστοιχης αξίας, για αγορά από καταστήματα της κάθε περιοχής.

Ας προσπαθήσουμε, να αποφύγουμε τη δημιουργία νέων αποκλεισμών στην εκπαίδευση! Γιατί τώρα δεν θα μιλάμε για μη ισότιμη πρόσβαση, αλλά για παντελή απουσία πρόσβασης στη μόρφωση!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!