Τα πρώτα 15 χιλιόμετρα που συνδέουν  τη Λευκάδα, το Άκτιο και τη Βόνιτσα με την Ιόνια Οδό παραδόθηκαν στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, παρουσία του υφυπουργού, Θάνου Μωραΐτη .
 
Πρόκειται για το τμήμα Άκτιο-Βόνιτσα μήκους 15 χλμ, από τα 48,5 χιλιόμετρα που είναι το σύνολο του έργου από την Λίμνη Αμβρακία -σύνδεση ….
με Ιόνια Οδό λίγο πριν την είσοδο της Αμφιλοχίας– μέχρι την υποθαλάσσια γέφυρα στο Άκτιο.
 Όπως δήλωσε ο κ. Σπίρτζης σε ενάμισι με δύο χρόνια θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 33 χλμ. του οδικού άξονα. «Ήταν ένα έργο εγκαταλελειμμένο που το αναστήσαμε, ένα έργο σκιάχτρο. Έπρεπε να είχε παραδοθεί ήδη από το 2012-13», τόνισε.

«Πρόκειται για μια από τις πολλές συνδέσεις της Ιονίας Οδού και των άλλων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων με τις παρακείμενες πόλεις, τουριστικά θέρετρα, λιμάνια και βιομηχανικά κέντρα που δεν είχαν προβλεφθεί και σχεδιαστεί ποτέ στις συγκεκριμένες παραχωρήσεις με ευθύνη εκείνων που σχεδίασαν αυτά τα έργα», ανέφερε ο υπουργός.

«Κανένας από τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ούτε η Εγνατία Οδός δεν συνδέονται με τις παρακείμενες πόλεις και τα βιομηχανικά τους κέντρα», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών, για να παραπέμψει «στη Νέα Δημοκρατία και τους υπουργούς της».
 Σημείωσε πάντως ότι «τα έργα δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις, ανήκουν στον ελληνικό λαό που τα πληρώνει και υποχρέωση των κυβερνήσεων και των αρμοδίων υπουργών είναι να τα κατασκευάζουν και να τα παραδίδουν στην ώρα τους».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!