Για τη μαφία των φυλακών

Τη σύλληψη και του γνωστού δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου ζήτησε με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, για εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος βρισκόταν χθες στα Γιάννενα όπου παρίστατο σε δίκη γι αυπόθεση ιατρικού λάθους και έχει κινητοποιηθεί κλιμάκιο της…
Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.Σύμφωνα με …αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, η υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» πηγαίνει βήμα- βήμα και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος θα παραμείνει απόψε το βράδυ στα κρατητήρια και αύριο, ενδεχομένως μεθαύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο ποινικολόγοι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θόδωρος Παναγόπουλος, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από σχετικά εντάλματα, αναμένεται να βρεθούν σήμερα το πρωί ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την έρευνα για τη μαφία των φυλακών.Ο ανακριτής αποδίδει στους δύο δικηγόρους τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.Οι κατηγορίες σχετίζονται με το σκέλος της έρευνας του κ. Νικόπολου που αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014 – υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών. Η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό υπό την σκιά αποκαλύψεων που κατέστησαν ήδη κατηγορούμενο και προσωρινά κρατούμενο τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ως μέλος του κυκλώματος.Οι δύο δικηγόροι για τους οποίους εξέδωσε εντάλματα ο κ. Νικόπουλος, είχαν εκπροσωπήσει μέχρι και πριν λίγες ημέρες τον πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τον κ. Φλώρο προκειμένου ο – τότε – εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στην δίκη για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2014.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!