“Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ιωαννίνων χαιρετίζει τις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που έγιναν πανελλαδικά, όπως και στα Γιάννενα, κόντρα στην τρομοκρατία της κυβέρνησης ΝΔ και του κράτους. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, ο αγωνιζόμενος λαός και η νεολαία έδειξαν για άλλη μια φορά, μετά τα αυταρχικά γεγονότα της 17ης Νοέμβρη πως δεν υποτάσσονται. Δεν σκύβουν το κεφάλι στη νέα κανονικότητα που θέλουν να επιβάλλουν. Την κανονικότητα της τρομοκρατίας, της πλήρους εκμετάλλευσης των εργαζομένων και του λαού, του αυταρχισμού και …του θανάτου.

Θα είμαστε στους δρόμους για όσο χρειαστεί!

Δε μας τρομοκρατούν και δε μας φοβίζουν! 

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ιωαννίνων καταγγέλλει πως την 26η Νοέμβρη, ημέρα απεργίας, αλλά και όλες τις προηγούμενες μέρες, οι αστυνομικές δυνάμεις, ακολουθώντας σαν πιστά σκυλιά την κατεύθυνση της Κυβέρνησης ΝΔ, εξαπέλυσαν ένα όργιο τρομοκρατίας στην πόλη των Ιωαννίνων. Προσήγαγαν, από νωρίς το πρωί, συνδικαλιστές που έκαναν περιφρούρηση σε χώρους δουλειάς, έκοβαν πρόστιμα σε όποιον και όποια τολμούσε να κυκλοφορήσει, περικύκλωσε και απέκλισε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, σημείο που Σωματεία, Εργατικά Σχήματα- Συλλογικότητες είχαν καλέσει απεργιακή συγκέντρωση- διαδήλωση.

Για άλλη μια φορά, όμως, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ! 

Τα ίδια Σωματεία, Εργατικά Σχήματα- Συλλογικότητες και αγωνιστές/-τριες, που αποκλειστήκαν από τη συγκέντρωση στο Ε.Κ.Ι., κατάφεραν μαχητικά να διαδηλώσουν στο κέντρο τη πόλης, μέχρι τη στιγμή που οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν για ακόμα μία φορά και διέλυσαν την πορεία, φτάνοντας στα σημείο να υπάρχουν συλλήψεις και 2 τραυματισμένοι αγωνιστές και πολλές προσαγωγές ακόμα.

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως η προάσπιση της δημόσιας υγείας χρησιμοποιείται ως πρόφαση, ώστε κυβέρνηση και κράτος να καταστείλει όποιον/-α αντιστέκεται και αγωνίζεται για δικαιώματα στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία, την ελευθερία. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Ο κόσμος που θέλουν να φτιάξουν δε μας χωρά! Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, το λαό και τη νεολαία να καταγγείλει τα γεγονότα αυτά και να υψώσουμε όλοι μαζί ανάστημα απέναντί τους, για μια ζωή με αξιοπρέπεια βασισμένη στις ανάγκες μας.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους/-ες! 

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία! 
Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες!
 Να διαγραφούν τα πρόστιμα!
 Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας!”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!