Μια ακόμη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι μαθητές σχολείων της Πρέβεζας διεκδικώντας επαρκή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και ενίσχυση της δημόσιας παιδείας.Οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία τους από τον Φόρο, ακολούθησαν τη Λ. Ειρήνης και κατέληξαν στην παραλία.
Τα αιτήματα των μαθητών είναι:

 -Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15, και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

 -Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
-Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή. 

-Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
 -Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων . 
Εν τω μεταξύ σήμερα Πέμπτη τα υπό κατάληψη σχολεία στην Ήπειρο ανέρχονται σε 47, εκ των οποίων τα 16 βρίσκονται στα Ιωάννινα, 14 στην Άρτα, 9 στην Πρέβεζα και 8 στη Θεσπρωτία.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!