Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επισκέψεις του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και μελών-υποψηφίων του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία».
Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκαν τον Αμμότοπο και τα Αμπέλια, όπου είχαν συνάντηση με πολίτες.
Στις συναντήσεις, που έγιναν…
σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε πολύ ουσιαστική συζήτηση για την πορεία των εργασιών στις παραπάνω περιοχές, ενώ υπογραμμίστηκε ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα. Σε Αμμότοπο και Αμπέλια, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει παρεμβάσεις στην καθημερινότητα και έχουν εκτελεστεί και προγραμματίζονται μικρά τεχνικά έργα, τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού και στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις οδών, εργασίες καθαρισμού, χαλικοστρώσεις, κοπές υψίκορμων δέντρων, κοπές βλάστησης, καθαρισμοί αυλάκων, κλαδεύσεις, έργα ύδρευσης και άρδευσης, συντηρήσεις και βελτιώσεις πλατειών, κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, εκσυγχρονισμός και βελτίωση αγροτικού ιατρείου κ.α.

Συγκεκριμένα, στον Αμμότοπο:
Έγιναν σημαντικά τεχνικά έργα σε διάφορα σημεία
Ολοκληρώθηκαν εργασίες στην πλατεία
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατείται η διευθέτηση του ρέματος Αμμοτόπου
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο Κοιμητήριο
Κατασκευάζεται παιδική χαρά βάσει των προδιαγραφών ασφαλείας
Ολοκληρώθηκε η αγροτική οδοποιία στις θέσεις Αγ. Ανάργυροι-Κιάφα και Τζούκα-Κρανούλες
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή ομβροδεξαμενών στην θέση Παλαιοβορός και Φράξος
Δημοπρατήθηκαν και ξεκινούν άμεσα τσιμεντοστρώσεις οδών
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου εξετάζεται η κατασκευή της παράκαμψης του Αμμοτόπου από την Ιόνια Οδό.
 Στα Αμπέλια:
Παραχωρήθηκε Δημοτική έκταση στη θέση «Κρικούκια» για το Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας και ολοκληρώθηκαν ήδη οι πρώτες μελέτες χωροθέτησης.
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου στη θέση «Μπούφος» (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου)
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο Κοιμητήριο
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο
Έγιναν σημαντικά τεχνικά έργα σε διάφορα σημεία
Δημιουργήθηκε παιδική χαρά βάσει των προδιαγραφών ασφαλείας
Έγινε ασφαλτόστρωση δρόμου προς τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής
Έγιναν ασφαλτοστρώσεις εσωτερικής οδοποιίας
Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο διευθέτησης των ομβρίων υδάτων στον οικισμό και υποβάλλεται τις επόμενες ημέρες για χρηματοδότηση το αντιπλημμυρικό αυτό έργο
Εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης το έργο «Βελτιώσεις – επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης Αμπελίων» και δημοπρατείται άμεσα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει: «Συνεχίζουμε το διάλογο με τους πολίτες σε όλες τις τοπικές κοινότητες. Από τις συναντήσεις σε Αμμότοπο και Αμπέλια είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί βλέπω την ικανοποίηση των κατοίκων μετά τις παρεμβάσεις μας. Έχουμε παραχωρήσει Δημοτική έκταση στη θέση «Κρικούκια» για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, ενός έργου που εκκρεμούσε για 40 χρόνια και πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, ενώ μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί ήδη και οι πρώτες μελέτες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Επιμελητήριο Άρτας. Από την λειτουργία του αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το «επιχειρείν» στην περιοχή μας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, κάτι που θα ενισχύσει πολύ σημαντικά την τοπική μας οικονομία. Παράλληλα, ως Δημοτική Αρχή έχουμε δώσει σε Αμμότοπο και Αμπέλια βαρύτητα σε θέματα καθημερινότητας με σημαντικά τεχνικά έργα που έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα, ενώ έχουμε ενισχύσει σημαντικά τις υποδομές με την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου στη θέση Μπούφος για την αξιοποίηση του κάμπου της περιοχής και τη διευθέτηση του ρέματος Αμμοτόπου.
Επίσης, λύνουμε το θέμα της ύδρευσης της περιοχής με την υλοποίηση του έργου «Βελτιώσεις και επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης στα Αμπέλια και επίσης δίνουμε λύση για την απορροή των ομβρίων υδάτων στον οικισμό για να μην δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα εντός του οικισμού».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!