Σε σώμα συγκροτήθηκε η Τοπική Διοίκηση του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με τη σύνθεση της νέας διοίκησης να είναι απόρροια των πρόσφατων εκλογών αλλά το νέο προεδρείο να προκύπτει από τη συνεργασία της ΠΑΣΚΟ και της ΔΗΚΙΟ.Έτσι πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου είναι ο Δημήτρης Φίλης, Διευθυντής του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ο οποίος με δηλώσεις του χθες τόνισε πως στόχος της νέας διοίκησης θα είναι η συμβολή του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη της περιοχής, προσθέτοντας παράλληλα πως ο ίδιος θέλει να αφήσει πίσω του όσα έγιναν στο παρελθόν και αφορούσαν στο προεδρείο και την αθέτηση συμφωνιών εκ μέρους μελών του.

Η σύνθεση της νέας Διοίκησης

Από την συνεργασία της ΠΑΣΚΟ και της ΔΗΚΙΟ, των δύο δηλαδή παρατάξεων που αναδείχτηκαν πρώτες στις εκλογές που έγιναν πρόσφατα, προέκυψε η σύνθεση του νέο Δ.Σ. του Επιμλεητηρίου που είναι η εξής:Πρόεδρος ο Δημήτρης Φίλης, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Αδάμος, Γενικός Γραμματέας, ο Γιάννης Μούλιας και Οικονομικός Επόπτης η Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου.Μέλη του Δ.Σ. είναι ο Γιώργος Μπάρμπας, ο Κωνσταντίνος Τσιμπίκης και η Βασιλεία Θεοδωρή.

Στόχος η ανάπτυξη

Ο νέος πρόεδρος με δηλώσεις του τόνισε πως αναλαμβάνει τα καθήκοντά του με αίσθημα ευθύνης, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλη την Ελλάδα.Στόχος του όπως είπε θα είναι, μέσα από τη συνεργασία όλων των μελών του νέου Δ.Σ., η συμβολή του Επιμελητηρίου ως επίσημου Φορέα στην ανάπτυξη της Ηπείρου.«Η ανάπτυξη είναι υπόθεση της τοπικής κοινωνίας. Πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το Επιμελητήριο θα συμβάλει τα μέγιστα στην κατεύθυνση αυτή.Παράλληλα σημείωσε ότι το Επιμελητήριο θεσμικά είναι σύμβουλος της πολιτείας, σημειώνοντας πως πρόθεση του είναι να σταθεί δίπλα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την αιρετή Περιφέρεια, τους δήμους και το Πανεπιστήμιο, ενώ δε θα διστάσει να εκφράσει τις θέσεις του για τα τρέχοντα θέματα του νομού, όπως αυτά της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη ή της διαχείρισης στερεών αποβλήτων.«Ο Καλλκράτης μας δίνει περισσότερες δυνατότητες κι εμείς θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε με τον καλύτερο τρόπο πριν παρθούν οι αποφάσεις. Δε θα είμαστε σχολιαστές των αποφάσεων», είπε θέλοντας να τονίσει την φιλοσοφία της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου για ενεργή συμμετοχή και όχι άσκοπη και ανέξοδη κριτική.Ο κ. Φίλης ρωτήθηκε και για τα γεγονότα που είχαν γίνει με το προηγούμενο προεδρείο, όταν η συμφωνία που υπήρχε για μοίρασμα της θέση του πρόεδρου δεν τηρήθηκε, για να απαντήσει πως ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του και ότι όλα αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν.«Εμείς θέλουμε να πάμε μπροστά», είπε κλείνοντας.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!