Αρκετά κρύο αναμένεται το πρωινό της Παρασκευής στην Ήπειρο, με παγετό στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, ενώ τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν σε περιοχές στο εσωτερικό της περιφέρειας. Αρχικά θα επικρατούν λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές, ενώ στα ορεινά θα…
σημειωθούν χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια τμήματα, -5 έως 8 στα ημιορεινά και από -6 έως 4 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.
Το Σάββατο θα επικρατούν νεφώσεις και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1200 -1300 μέτρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στους 14 βαθμούς στις παραθαλάσσιες και πεδινές περιοχές στους 9 στα ημιορεινά και στους 5 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια έως και 4 μποφόρ.
Την Κυριακή περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ τα χιόνια στα ορεινά τις βραδινές ώρες θα κατέβουν λίγο χαμηλότερα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν από αργά το απόγευμα σε βοριάδες και θα ενισχυθούν.


Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του καιρού για κάθε περιοχή της ΗπείρουΚοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!