Στη δήλωσή του ο Χρυσόστομος Βούζας αναφέρει:
“Βαδίζοντας προς τις εκλογές του Μαΐου, λίγο πριν την τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, αισθάνομαι την προσωπική πάνω απ’ όλα,
μα ταυτόχρονα και την πολιτική ευθύνη να διατυπώσω κάποιες από τις σκέψεις μου ενόψει και της κρίσιμης μάχης στο Δήμο Ζίτσας.
Η προσωπική και πολιτική μου διαδρομή είναι σε όλους γνωστή, όπως και η στάση μου – θέλω να πιστεύω τίμια και αξιοπρεπώς και προπαντός χωρίς…
καμία ιδιοτέλεια – που ουδέποτε ετεροκαθορίστηκε ή υπάκουσε
σε διάφορα κελεύσματα της κάθε λογής εξουσίας.
Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια στάση ζωής πορεύομαι και αυτά τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Ζίτσας.
Οι πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο, που ανέκαθεν επηρρέαζαν και τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, με έφεραν κοντά σε μία νέα προσπάθεια στο χώρο της κεντροαριστεράς, εκεί που ανήκω ιδεολογικά και πολιτικά.
 Η προσωπική μου απόφαση και επιλογή απέναντι σε αυτή την κρίσιμη πολιτική και ιστορική συγκυρία ήταν η ανταπόκρισή μου στο ανοιχτό προσκλητήριο του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο Γαλάτσι και η ένταξή μου στην Προοδευτική Συμμαχία.
Συζητώντας τις τελικές λεπτομέρειες της συγκρότησης του ψηφοδελτίου της «Συμμαχίας Πολιτών» για τις εκλογές του Μαΐου, διατυπώθηκαν στο εσωτερικό της παράταξης κάποιες ενστάσεις – οφείλω να ομολογήσω κάποιες ιδιαίτερα σκληρές σε πολιτικό επίπεδο – σε σχέση με την παραπάνω επιλογή μου και ενόψει της διαμόρφωσης και των άλλων ψηφοδελτίων στο Δ. Ζίτσας.
Το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω, είναι να τινάξω στον αέρα μία προσπάθεια δεκάδων ανθρώπων, με τους οποίους μοιράστηκα το ίδιο όραμα για το μέλλον του τόπου μας.
Ακριβώς επειδή διαπίστωσα τις ισχυρές αυτές ενστάσεις και αντιρρήσεις, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των συλλογικών οργάνων της παράταξης, ακόμη και για το ζήτημα εκλογής ενός νέου επικεφαλής.
Δυστυχώς επειδή και αυτή η διαδικασία δεν απέφερε κάποιο αποτέλεσμα, που να δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για τη διεκδίκηση του Δ. Ζίτσας, είμαι υποχρεωμένος να αποδεσμεύσω τα μέλη της παράταξης και τις δυνάμεις που εκπροσωπούνται στην τοπική κοινωνία.
Μακριά από εμένα και τη «Συμμαχία Πολιτών», και οι προσωπικές στρατηγικές και τα μικροπολιτικά παιχνίδια και η ποδηγέτηση των προσωπικών φιλοδοξιών και της διάθεσης που έχει κάθε πολίτης, να διεκδικεί το καλύτερο για τον τόπο του.
Καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να επιλέγει και να αποφασίζει για το μέλλον του, μακριά από προσωπικές εξαρτήσεις και πατρωνίες.
Σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών,οφείλω να δώσω τις θερμότερες ευχές μου για υγεία και ευημερία σε όλους,υπενθυμίζοντας ότι τη Σταύρωση κατά κανόνα ακολουθεί η Ανάσταση!!!”.

φωτο αρχειο. 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!