“Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες, Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
 Για το σοβαρό πρόβλημα από την έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα σας έχουμε ενημερώσει πολλές φορές. Τώρα, λόγω κορονοϊού με τη χρήση των αδειών ειδικού σκοπού , απουσιάζουν 38 εργάτες 6 οδηγοί και 2 χειριστές η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Οι εναπομείναντες εργάτες στην αποκομιδή, τον οδοκαθαρισμό και την…
περισυλλογή αντικειμένων έχουν εξουθενωθεί.

Χωρίς να παίρνουν άδειες και ρεπό, προσπαθούν και κρατούν με τα «δόντια» ορθή την υπηρεσία δουλεύοντας και το Σάββατο από μόνοι τους. 6 ημέρες τη εβδομάδα, για να μη μείνουν υπερφορτωμένοι οι κάδοι από σκουπίδια. Η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού τώρα είναι επιτακτική.
 Γι’ αυτό επανήλθαμε και ζητήσαμε την άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου για την Παρασκευή 24.04.2020, για να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και Στάση Εργασίας, ώστε να αναγκασθεί ο δήμος να προχωρήσει στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού.
Ο νόμος το επιτρέπει για 4μηνες συμβάσεις με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και του Προγράμματος του ΟΑΕΔ 55-67.

Μετά την «άρνηση» να εμφανιστούν οι άλλοι συνάδελφοι, επικοινωνήσαμε το μεσημέρι με τον δήμαρχο και συναντηθήκαμε μαζί του. Του θέσαμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την έλλειψη προσωπικού και την ευθύνη που αναλαμβάνει απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες από τον κίνδυνο και το ρίσκο που έχει για μετάδοση του ιού.

Μας απάντησε ότι άμεσα θα προχωρήσει σε προσλήψεις συμβασιούχων και θα κάνει χρήση του Προγράμματος του ΟΑΕΔ για πρόσληψη για δύο χρόνια (1+1), ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών.

Αντί αυτού και πριν περάσουν δύο ημέρες ο δήμαρχος, χωρίς καμία συνεννόηση με τις υπηρεσίες (διευθυντής, προϊστάμενος), ίσως και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, προχώρησε σε μετακίνηση ενός οδηγού από την καθαριότητα στον Κατσικά! Αποτέλεσμα, θα μείνουν τομείς της υπηρεσίας καθαριότητας (απορρίμματα), κάτω…!!!

Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους και τους πολίτες είναι μεγάλος από την υποστελέχωση της υπηρεσίας, την υπερχείλιση των κάδων και τη διασπορά των σκουπιδιών από τα αδέσποτα.

Η μετακίνηση του οδηγού από την καθαριότητα είναι ακατανόητη για μας. Είναι επικίνδυνη γιατί αποδυναμώνει την υπηρεσία και βέβαια εν καιρώ επιδημίας γίνεται ένα ακόμη βήμα απαξίωσης της υπηρεσίας για την πολιτική ιδιωτικοποίησης.

Ζητάμε από τον δήμαρχο να ανακαλέσει τη μετακίνηση του οδηγού και να προχωρήσει τώρα στην πρόσληψη προσωπικού. Συμβασιούχων και να κάνει χρήση του Προγράμματος του ΟΑΕΔ 55-67 ετών για όλες τις υπηρεσίες.
 Στην συνάντηση που είχαμε με τον Γ.Γ. του Δήμου με έκπληξη ακούσαμε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. να του προτείνει ,να διαλέξουν οι υπηρεσιακή παράγοντες ποιους εργαζόμενους να πάρουν στις δουλειές! Γιατί «αυτοί γνωρίζουν ποιοι θα δουλεύουν και ποιοι όχι»! ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την συναλλαγή με τη δημοτική αρχή και αποκλείοντας εργαζόμενους από την δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση χωρίς ρουσφέτι

Διαφωνούμε ριζικά με αυτή τη νέα θέση του Δ.Σ. όπως εκφράστηκε και να επανέλθουμε στη μέχρι τώρα θέση που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα .

Οι προσλήψεις να γίνουν με κοινωνικά κριτήρια με τη λίστα του ΟΑΕΔ και όχι με προσωπικές παρεμβάσεις από τη διοίκηση ή από υπηρεσιακούς παράγοντες, .

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο που έθεσε αίτημα πρόσληψης προσωπικού 55-67 ,τα σωματεία , τους φορείς της πόλης να παρέμβουμε ώστε να μην γίνει εκμαυλισμός συνειδήσεων πάνω στις ανάγκες των άνεργων συναδέλφων μας

Υ.Γ. την άλλη ημέρα σε παρόμοια κουβέντα που γινόταν στο εργοτάξιο, παρενέβη Αντ/δήμαρχος και είπε, εγώ θα κάνω τις προσλήψεις ……..
 Όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στο εργατικό Κέντρο στις 10.00 π.μ.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

στο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν.Ιωαννίνων”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!