Τα ονομαστήριά του γιόρτασε την Κυριακή ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Στον Μητροπολιτικό Ναό το Σάββατο τελέστηκε αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ παρουσία των μητροπολιτών Ναυπάκτου Ιερόθεου, Κοζάνης Παύλου, Καβάλας Στεφάνου, του Επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου και του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου.
Την Κυριακή τελέστηκε…
  πολυαρχερατική Θεία λειτουργία, για τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, συλλειτούργησαν δε οι μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Σιατίστης Παύλος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, αρκετός κόσμος και μεγάλη αντιπροσωπεία από μοναχές μονών των Μετεώρων όπου ο κ. Μάξιμος είχε διατελέσει για αρκετούς μήνες τοποτηρητής της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.
Ο κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τους μητροπολίτες που τον τίμησαν με την παρουσία τους, τις αρχές και τους πιστούς που συμμετείχαν στη θεία Λειτουργία. Ακολούθως στο Μητροπολιτικό Μέγαρο δέχτηκε τις ευχές των πιστών (φωτό), των ιερέων και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων και του δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!