Γραπτή Επερώτηση κατέθεσε σήμερα η Περιφερειακή Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίνα Ζέκα, σε σχέση με τις καταγγελίες του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, για αθέτηση της συμφωνίας της Περιφέρειας με την Ορνιθολογική Εταιρεία για τοποθέτηση τεχνητών φωλιών για τα κιρκινέζια, στη στέγη του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων.

Στη επερώτηση χαρακτηριστικά αναφέρεται : “Δεν έχουμε αυταπάτες για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος από το αστικό κράτος. Αντίθετα έχουμε ξεκάθαρο ότι όταν η προστασία ενός σπάνιου είδους όπως τα κιρκινέζια, μπαίνει εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση με την… ένταξη ολόκληρου του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων στο δίκτυο Natura, τότε οι αστικοί μηχανισμοί θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο για να ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη σε βάρος του περιβάλλοντος”

Με βάση τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας ο Περιφερειάρχης ή ο αρμόδιος Αντιπεφερειάρχης, οφείλει να απαντήσει: 

 α) Αν αληθεύουν οι καταγγελίες του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος, για ποιο λόγο προχωρήσε η Περιφέρεια στην αθέτηση της συμφωνίας. 
 β) Σε ποιες επιστημονικές ή υπηρεσιακές εισηγήσεις στηρίχθηκε η Περιφέρεια, για να διασφαλίσει ότι οι ενέργειές του εργολάβου δεν θα μειώσουν τον πληθυσμό του σπάνιου είδους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!